Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un preot din Vaslui, reclamat pentru că a refuzat să țină slujba de priveghi pe motiv că defunctul nu mergea des la biserică
WhatsApp
Un preot din Vaslui a fost reclamat după ce acesta a refuzat să țină slujba din ziua de priveghi pe motiv că defunctul nu avea obiceiul de a merge la biserică. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

O familie din satul Secuia, comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui, l-a reclamat pe preotul din localitate pentru că acesta a refuzat să țină slujba din ziua premergătoare înmormântării pe motiv că defunctul nu mergea prea des la biserică.

Un localnic și soția lui au venit din Cipru pentru a-și înmormânta socrul. Bărbatul l-a sunat pe preotul din sat ca să vină să citească „stâlpii” (n.r. rugăciuni citite lângă sicriul celui decedat), dar acesta susține că părintele nici nu a vrut să audă și le-ar fi vorbit urât, pe motiv că răposatul nu avea obiceiul să vină la biserică, relatează Adevărul

”Faptul că a trimis clopotarul să citească „stâlpii” nu e tocmai în regulă, însă să mai și înjuri la telefon, să jignești niște persoane care trec printr-un moment greu, asta eu o consider de neacceptat”, a adăugat bărbatul.

 „Nu putem să-I pedepsim pentru asta”

Părintele Adrian Chirvase, protopopul de Vaslui, a mers personal la Secuia pentru a citi „stâlpii” în locul preotului din sat, dar contrat celor spuse, părintele ar fi fost bonav și nu a refuzat să țină slujba.

„Eu am vorbit cu părintele Rebegea, mi-a zis că are o problemă de sănătate mai deosebită, motiv pentru care s-a dus și la spital, de aceea am fost eu cu o seară înainte de înmormântare să fac slujba. Familia mi-a spus despre această neînțelegere, despre faptul că părintele ar fi refuzat să citească „stâlpii” din cauză că decedatul nu prea venea pe la biserică, însă eu am avut o discuție cu părintele și i-am zis că nu putem noi să impunem acest lucru”, explică părintele Adrian Chirvase.

„Noi nu suntem ca acele instituții unde dacă nu ți-ai achitat datoriile, te debranșează de la utilități. Noi trebuie să-l îndrumăm pe creștin, în modul cel mai plăcut, să meargă la biserică, dar dacă nu dorește acest lucru, nu putem să-l pedepsim pentru asta. Părintele și-a cerut scuze pentru toată această situație, iar eu am crezut că totul s-a rezolvat”, a precizat părintele protopop Adrian Chirvase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel