Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un poştaș și-a însușit peste 140.000 de lei din banii pensionarilor şi i-a jucat la păcănele
WhatsApp
Un poștaș din București a furat peste 140.000 de lei din pensiile oamenilor și i-a cheltuit la păcănele. Falsificând semnături, individul a încercat să acopere faptele, dar a fost prins când beneficiarii au reclamat lipsa plăților. După ce a jucat suma de 90.110 lei la jocurile de noroc, poștașul a restituit 51.850 lei. 

Un scandal șocant a zguduit comunitatea din București, unde un poștaș, încredințat cu distribuirea pensiilor către persoanele îndreptățite, a fost descoperit în mijlocul unei afaceri ilicite. Într-un act de trădare a încrederii publice, individul a furat o sumă uriașă de peste 140.000 de lei din banii pensionarilor și i-a risipit la păcănele.

Acest caz deplorabil a fost adus la lumină de Antena 3 CNN, care a relatat povestea șocantă a poștașului implicat în această infracțiune de proporții. În calitate de funcționar public cu atribuții de gestionar în cadrul unui oficiu poștal din București, subordonat Companiei Naționale Poșta Română SA, individul a operat cu nesocotire față de responsabilitățile sale.

Potrivit informațiilor obținute în urma anchetei, pe data de 9 august 2023, acest poștaș și-a însușit o sumă impresionantă de 141.960 de lei, bani destinați distribuirii pensiilor către beneficiarii legali. În loc să îndeplinească cu integritate această sarcină vitală, individul a decis să își însușească banii și să își încerce norocul la păcănele, într-o sală de jocuri de noroc.

A falsificat semnăturile și și-a însușit banii din pensii

 

Infracțiunile nu se opresc aici, deoarece ancheta a relevat că acest poștaș nu este la prima sa încercare de fraudare a sistemului. În intervalul iulie-august 2023, el a falsificat semnăturile a trei pensionari și a unei persoane care primește asistență socială, însușindu-și și acei bani. Prin aceste manevre, individul a încercat să mascheze furturile sale anterioare, inducând în eroare atât beneficiarii, cât și autoritățile.

Planul său de escrocherie a căzut în derizoriu atunci când victimele au sesizat că nu au primit pensiile cuvenite. Investigarea ulterioară a arătat că poștașul a cheltuit suma de 90.110 lei la păcănele, recunoscând astfel culmea sfidării față de bunurile publice și vulnerabilitatea pensionarilor.

După ce a fost identificat, individul a fost nevoit să restituie o parte din suma sustrasă, și anume 51.850 lei. În prezent, este supus controlului judiciar și se confruntă cu acuzații serioase, printre care delapidare, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, conform comunicatului de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, citat de B1TV.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel