Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un pacient a fost operat pe partea greșită a capului. Anchetă la spitalul din Deva
WhatsApp
Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean din Deva, după ce un pacient a fost operat pe partea greșită a capului. Un neurochirurg ar fi intervenit inițial pe partea opusă a craniului, după care a realizat operația pe partea corectă, unde pacientul avea un hematom.

Reprezentanții spitalului au depus o plângere penală pentru vătămare corporală din culpă, în urma sesizării făcute de către familia pacientului.

Rudele au aflat cu stupoare după operație că medicul a făcut incizia în partea greșită a craniului, iar pacientul a avut de suferit. În această etapă, sunt luate declarații de la toate părțile implicate despre ceea ce s-a întâmplat, iar polițiștii vor să descopere cu exactitate dacă acesta este sau nu adevărul.

De asemenea, este așteptată și o expertiză medico-legală în acest caz, iar anchetatorii vor ajunge, în final, la o concluzie.

Un alt medic român a fost condamnat pentru mutilarea pacienților, în Franța. 

 

Dentist român, condamnat pentru mutilarea pacienților, în Franța

 

Instanța din Châteauroux a condamnat, miercuri, 21 iulie, un dentist de naționalitate română, acuzat că, în perioada anilor 2015 și 2018, a efectuat intervenții inutile la dentiții sănătoși ai pacienților.

Acțiunile medicului stomatolog George Mina, care a profesat, între anii 2015 - 2018, în orașele La Châtre și Indre au fost denunțate de mai mulți pacienți. Aceștia au văzut sume achitate prin asigurările lor de sănătatea pentru intervenții pe care medicii nu e făcuse.

Ancheta a scos la iveală mai multe fapte de malpraxis ale medicului român: supra-facturare a tratamentelor, operații neefectuate, dar plătite atât de pacienți, cât și de asigurarea de sănătate.  În total, ancheta a descoperit 136 de facturi fictive. De asemenea, medicul dentist a oferit îngrijiri care au dus la mutilarea unor pacienți, scrie lanouvellerepublique.fr.

 

Aproximativ treizeci de pacienți mutilați

 

Medicul român este acuzat că a tratat dinți sănătoși  și a făcut implanturi acolo unde nu era cazul. Aceste operații au lăsat consecințe grave unor pacienți. Aproximativ treizeci de pacienți au fost victimele medicului român. Cazul a fost judecat, miercuri dimineață, de magistrații Curții din Châteauroux.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel