Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia interzice fumatul în spațiile publice, dacă ești prea aproape de altă persoană
WhatsApp
În două săptămâni, locuitorii din Torino nu vor mai avea voie să fumeze în aer liber. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Torino se alătură Milano și Modena în introducerea unei noi reguli stricte privind fumatul în aer liber. Potrivit unei rezoluții adoptate de consiliul orașului, fumatul va fi interzis la o distanță mai mică de 5 metri față de alte persoane în locuri precum parcuri, evenimente și stații de autobuz. Această măsură, care intră în vigoare în două săptămâni, vine ca urmare a unei preocupări crescute pentru sănătatea publică și pentru respectul față de nefumători.

Unde nu vor mai avea voie cetățenii să fumeze 

 

Conform modificării aduse articolului 7 din Regulamentul Poliției Urbane, fumatul în aer liber va fi interzis în situații precum așteptarea la stațiile de autobuz, participarea la demonstrații sau relaxarea în parcuri.

Chiar și în spațiile exterioare ale barurilor și restaurantelor, fumatul va fi interzis dacă sunt persoane aflate la mai puțin de 5 metri distanță. Singura excepție este în cazul în care toți cei prezenți sunt de acord să se fumeze, scrie presa italiană

Amenzile pentru cei care încalcă aceste reguli pot ajunge până la 100 de euro, iar implementarea lor va fi monitorizată de poliția urbană. În ciuda unor îndoieli cu privire la eficiența controalelor, susținătorii măsurii subliniază importanța unei schimbări culturale și a respectului față de sănătatea publică și de bună educație.

Această decizie plasează Torino în rândul altor orașe italiene care au adoptat restricții similare în ceea ce privește fumatul în aer liber, cum ar fi Milano și Modena. De asemenea, există eforturi la nivel național pentru implementarea unor reguli mai stricte privind fumatul în aer liber, inclusiv interdicții asupra țigărilor electronice și amenzi mai mari.

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel