Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai mulți germani buni la suflet au făcut o surpriză timpurie de Paște pentru copiii români: "Rămâi fără cuvinte când îi vezi câte îndură"
WhatsApp
Wendeburg, un oraș din Germania pregătește cel de-al 180-lea transport de ajutoare către România. Donațiile vor ajunge la o casă de copii din Cluj, chiar înainte de Paște.
Mai mulți germani buni la suflet au făcut o surpriză timpurie de Paște pentru copiii români: "Rămâi fără cuvinte când îi vezi câte îndură" / Foto: Captură video youtube

Maria Grove și Hans-Joachim Grove din Wendeburg continuă neobosit să ajute România: După mai mult de 30 de ore de condus, cel de-al 179-lea transport de ajutor cu donații din districtul Peine, Braunschweig și din regiune pentru biroul de asistență socială a ajuns la Cluj-Napoca. Acolo au fost distribuite imediat materiale medicale, scaune cu rotile, premergătoare, haine și multe altele. 

 

Lenjeria de pat, hainele, produsele de curățenie, articolele de igienă și încălțămintea au fost duse la Casa Bucuriei și distribuite copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. "Uimirea cu privire la aceste daruri timpurii înainte de Paște a fost mare", relatează Hans-Joachim Grove. În mod spontan, copiii au făcut desene pentru a-i mulțumi pentru donații.

Un mesaj din partea Casei Bucuriei, unde locuiesc copii din familii foarte destrămate, l-a determinat deja în februarie pe Groves să strângă donații cu ajutorul campaniei artistice "Art for Help" în Wendeburg și Braunschweig pentru a cumpăra încălțăminte, haine și materiale medicale.

 

„Rămâi fără cuvinte când vezi acești copii cum îndură atâta suferință"

 

"Acest lucru este mult prea scump în România", spune Hans-Joachim Grove. "Ei nu vor să audă de soarta acestor copii. Pur și simplu rămâi fără cuvinte când vezi acești copii că trebuie să îndure atâta suferință". Orașul pune la dispoziție casa și plătește asistentul social. "Restul, cum ar fi mâncarea, îmbrăcămintea, încălțămintea, materialele de igienă și școala, trebuie să fie strânse din donații.”

Vestea bună: "Cetățenii din Wendeburg și Braunschweig au contribuit cu donațiile lor, astfel încât am putut cumpăra o mulțime de lucruri, de la încălțăminte la tensiometre pentru copii și haine călduroase. Le mulțumim tuturor donatorilor care au făcut un efort deosebit pentru a-i ajuta pe copiii sinistrați și pentru a le aduce un zâmbet pe chipuri de Paște."

Se caută haine și încălțăminte pentru copii

 

Cu toate acestea, deoarece ajutoarele nu sunt suficiente pentru a asigura un trai bun de viață pe termen lung, cel de-al 180-lea transport de ajutor este programat să înceapă înainte de sfârșitul lunii martie. Maria Grove și Hans-Joachim Grove vor duce personal bunurile în România - și cer în continuare donații: "Căutăm în continuare haine și încălțăminte pentru copii în stare bună." Groves vor să distribuie donațiile împreună cu primarul din Cluj-Napoca.

Transportul de materiale cu echipamente medicale pentru biroul de asistență socială al orașului Cluj urmează să fie trimis cu camionul după Paște.

Germania sprijină de 34 de ani cetățenii din România

 

El a precizat că fundația va sărbători acest transport special de ajutoare la Cluj și ulterior la Wendeburg și Braunschweig. "Este cel de-al 180-lea transport de ajutor din 1989 încoace, cu numeroși donatori din toată regiunea." El a spus că mulți oameni s-au implicat în această operațiune de ajutorare încă din zilele "revoluției" din România: "34 de ani de sprijin pentru cetățenii din România, care arată și marea dorință de a ajuta din regiunea Braunschweig și Peine, care este alături de România și mai ales de Cluj, mulțumim încă o dată tuturor donatorilor."

În 2017, Hans-Joachim Grove a fost distins de un ziar german cu titlul de "Peiner des Jahres" (Voluntarul anului) - un premiu acordat persoanelor care desfășoară activități de voluntariat pentru societate, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel