Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un muncitor agricol român din Italia a murit subit în timp ce culegea roșii
WhatsApp
Un muncitor agricol român a murit subit pe câmp. Sindicatele cer măsuri suplimentare de protecție.

Un muncit agricol român stabilit în Italia a murit subit, astăzi - 19 iulie, în timp ce culegea roșii la o firmă din orașul Crotone. 

Conform informațiilor apărute în presa italiană, românul era angajat în mod legal, iar firma respecta ordonanța regională care interzice munca în intervalul 12.30 - 16.00 din cauza temperaturilor ridicate. 

Autoritățile urmează să stabilească dacă decesul a fost cauzat de insolație. 

Sindicatele Flai Cgil Calabria și Flai Cgil Area Vasta și-au exprimat profunde condoleanțe pentru pierderea muncitorului român. 

Totodată, Flai Cgil a subliniat importanța conștientizării efectelor temperaturilor extreme asupra lucrătorilor și solicită adoptarea unor măsuri suplimentare de protecție, pe lângă ordonanțele regionale. Temperaturile ridicate din această perioadă nu pot fi reglementate strict printr-un interval orar specific.

De aceea, Flai Cgil recomandă utilizarea fondului de concediere pentru evenimente meteorologice - CISOA, pentru muncitorii agricoli permanenți. Se propune ca firmele să poată solicita recunoașterea INPS a acestui fond atunci când temperaturile depășesc 35°C sau când temperaturile percepute sunt ridicate din cauza umidității sau altor factori.

Citește și: Un român din Italia a murit subit în timp ce se plimba cu jet ski-ul. Ștefan, un cunoscut pizzar, a fost găsit în larg

În vederea prevenirii riscurilor asociate valurilor de căldură, Flai Cgil sugerează măsuri precum informarea lucrătorilor despre efectele căldurii, monitorizarea temperaturii și umidității, asigurarea zonelor umbrite pentru odihnă, organizarea programelor de muncă și odihnă, furnizarea de apă potabilă și evitarea muncii izolate.

Lucrătorii din agricultură și cei care întrețin spațiile verzi, precum și cei care muncesc în medii închise fără ventilație adecvată, sunt deosebit de vulnerabili la riscurile legate de căldură. Factori precum intervalele orare cele mai fierbinți, efortul fizic intens, locația muncii și caracteristicile individuale ale lucrătorilor (vârstă, stare de sănătate, sex) trebuie atent evaluați.

Flai Cgil își exprimă solidaritatea cu familia muncitorului decedat și reafirmă angajamentul de a promova măsuri preventive care să minimizeze riscurile pentru sănătatea muncitorilor, asigurând protecția acestora și a companiilor în care lucrează.

--------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel