Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un moldovean a construit o fabrică ilegală de țigări în Germania. Afaceri de milioane euro la vedere
WhatsApp
Forțele vamale germane au destructurat o rețea de contrabandă cu țigări în Renania de Nord-Westfalia. Liderul grupării, un moldovean, a construit inclusiv o fabrică întreagă de țigări din care ieșeau produse similare cu brandurile celebre.  
Un moldovean, liderul grupării care producea țigări de contrabandă

Forțele speciale ale vămii germane au desfășurat marți dimineața o operațiune de amploare împotriva unei rețele de criminalitate organizată, specializată în contrabanda cu țigări. Acțiunea a avut loc într-o hală industrială din Radevormwald, unde autoritățile au efectuat 17 arestări, majoritatea suspecților fiind cetățeni din Europa de Est, au anunțat reprezentanți ai Biroului Vamal din Essen.

Potrivit autorităților, rețeaua era implicată într-o evaziune fiscală de ordinul milioanelor de euro și în falsificarea de mărci de țigări celebre. Liderul grupării este un cetățean moldovean în vârstă de 38 de ani. Forțele de ordine au monitorizat activitatea rețelei timp de mai multe luni, înainte de a lansa operațiunea, care a inclus percheziții în zece locații din Renania de Nord-Westfalia și Brandenburg.

În hala din Radevormwald, anchetatorii au descoperit o fabrică clandestină de producție a țigărilor ilegale și spații de cazare pentru muncitorii est-europeni, care lucrau și locuiau în incinta fabricii. Operațiunea a fost sprijinită de Technisches Hilfswerk (Serviciul Tehnic de Ajutor), care a asistat la securizarea probelor și a echipamentelor industriale.

„Operațiunea a decurs fără incidente majore, suspecții fiind surprinși fără a opune rezistență”, a declarat Heike Sennewald, purtătorul de cuvânt al vămii, potrivit cotidianului german Bild. 

Ea a adăugat că intervenția a implicat forțe din mai multe birouri vamale și va continua în zilele următoare pentru a securiza toate dovezile.

Conform autorităților vamale, instalațiile industriale pentru producția ilegală de țigări sunt achiziționate legal, dar utilizate pentru a evita plata taxelor pe tutun. Profiturile obținute din contrabandă ajung la zeci de milioane de euro.

 

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel