Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un minor nu a fost lăsat să urce în avion, din cauza tricoului. Compania aeriană și-a justificat decizia: Poate provoca anxietate
WhatsApp
Măsurile de securitate înainte de a urca în avion sunt foarte stricte, dar uneori companiile aeriene exagerează.
Un minor nu a fost lăsat să urce în avion, din cauza tricoului. Compania aeriană și-a justificat decizia - Poate provoca anxietate

Un băiețel de 10 ani a fost împiedicat să se îmbarce într-un avion, deoarce purta un tricou pe care era imprimată imaginea unui șarpe.

După cum a raportat Daily Mail, Stevie Lucas urma să facă o excursie cu familia sa din Noua Zeelandă în Africa de Sud pentru a-și vizita bunicii de Crăciun pe 17 decembrie.

Părinții, Steve și Marga, au povestit că ofițerii de securitate de la aeroportul din Johannesburg i-au anunțat că jucăriile și îmbrăcămintea pe care sunt imprimați șerpi nu sunt permise la bord.

 

„Ofițerii de securitate au dreptul de a stabili dacă un obiect poate dăuna altor pasageri și membrilor echipajului”

 

Presupusul motiv a fost că imaginea șarpelui ar putea dăuna pasagerilor sau echipajului provocându-le anxietate, potrivit presei locale. Băiatul a trebuit să întoarcă tricoul pe dos.

„Ofițerii de securitate au dreptul de a stabili dacă un obiect are potențialul de a dăuna altor pasageri și membrilor echipajului, provocându-le anxietate”, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului.

Familia a trimis un e-mail companiei din Africa de Sud și a cerut explicații cu privire la motivul codului vestimentar. 

Stevie, originar din Wellington, începea a treia călătorie în Africa de Sud, unde s-a născut mama lui, călătorind de la Pretoria în Africa de Sud. Băiețelul este fascinat de șerpi, păianjeni și insecte, pasiune moștenită de la tatăl său, care îl ducea adesea în magazinele pentru animale de companie în călătoriile din Africa.

Un alt pasager, care a fost găsit în hala avionului Air Algerie Boeing 737, pe ruta Algeria -  Franța, a fost transportat în stare critică la un spital din Paris.

 

Un pasager clandestin, găsit în viață pe roata unui avion: bărbatul a călătorit la -50 de grade Celsius

 

Potrivit autorităților franceze, bărbatul fără acte, în vârstă de douăzeci de ani, a fost găsit în  trenul de rulare al avionului Boeing 737-800 al companiei aeriene naționale algeriene, joi,  28 decembrie, în timpul unui control de rutină, după aterizarea pe aeroportul Paris Orly.

Aeronava cu numărul de înmatriculare 7T-VKQ a sosit din Oran, Algeria. Zborul AH 1060, conform datelor radar de urmărire a zborului, a zburat la o altitudine de croazieră de aproximativ 11.000 de metri în timpul călătoriei de două ore și jumătate. Bărbatul a fost dus la un spital din Paris într-o stare care îi pune viața în pericol.

De obicei, astfel de situații se întâmplă des pe zborurile din țări africane către Europa sau din America Latină către SUA. Unii încearcă această formă de călătorie, care promite puține șanse de supraviețuire, relatează airportal.hu.

În arborele trenului de rulare, care nu este ermetic, spre deosebire de fuselaj, din cauza temperaturii și presiunii aerului extrem de scăzute care predomină la înălțimea de deplasare, răcirea și lipsa de oxigen (hipoxie) în majoritatea cazurilor ucid pasagerii pe drum.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel