Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un mecanic explică ce reprezintă „banda adezivă” de pe avioane. Mulți pasageri se sperie când o văd, dar nu este ceea ce pare
WhatsApp
Pasagerii unui zbor recent au trăit momente de panică atunci când au observat o bandă argintie pe motorul avionului, temându-se că ar putea fi vorba de bandă adezivă, un material nepotrivit pentru astfel de reparații.
Un mecanic explică ce reprezintă „banda adezivă” de pe avioane. Mulți pasageri se sperie când o văd, dar nu este ceea ce pare / foto: pexeles.com

Însă, un mecanic aeronautic și utilizator popular de TikTok, Max, cunoscut sub numele de airplanefactswithmax, a intervenit rapid pentru a risipi temerile și a explica adevăratul scop al acestei benzi, oferind o perspectivă amuzantă și informativă asupra subiectului.

Având peste 300.000 de urmăritori pe platformă, mecanicul a răspuns la un videoclip care prezenta reacția îngrijorată a unui pasager la vederea benzii argintii pe motorul avionului. În videoclipul său de pe TikTok, Max clarifică faptul că ceea ce pare a fi o bandă adezivă obișnuită este, de fapt, un produs special folosit în aviație, numit „speed tape” sau bandă de viteză.

„Aceasta nu este bandă adezivă. Este bandă de viteză, un material pe bază de aluminiu special conceput pentru aviație.”, subliniază Max. 

 

Explicația mecanicului: Banda de viteză și rolul său

 

Max a explicat că această bandă este utilizată pentru reparații minore temporare și are proprietăți unice care îi permit să reziste la viteze mari și la temperaturi extreme la care sunt supuse aeronavele. În videoclip, el s-a plimbat în jurul unui motor de avion și a indicat o componentă numită „strake”, care ajută la redirecționarea fluxului de aer în jurul motorului.

„Banda de viteză este folosită aici pentru a proteja temporar această parte de umezeală și pentru a preveni deteriorările ulterioare”, a explicat Max.

„Nu, banda adezivă nu ține motorul împreună”, a glumit el, adăugând că acest material sofisticat este folosit doar pentru protecția temporară a anumitor componente.

Videoclipul său a devenit viral pe TikTok, adunând peste 10 milioane de vizualizări și 1,2 milioane de aprecieri. Utilizatorii platformei au apreciat abordarea amuzantă și informativă a lui Max. Un comentator a scris: „Am fost confuz la început, dar referința la Stăpânul Inelelor a făcut totul mai clar”. Un altul a spus: „Sunt în formare pentru a deveni mecanic de avioane și abia aștept să fac și eu o asemenea comparație în timpul muncii mele!”

Pe lângă explicațiile oferite de Max, pilotul Duke Armitage, fondatorul site-ului Aviamonde, a confirmat că banda de viteză este un material de aluminiu extrem de rezistent, utilizat pentru reparații minore și nu pentru componentele structurale sau critice ale avionului. El a subliniat că banda trece prin procese riguroase de testare și certificare, eliminând astfel orice motiv de îngrijorare din partea pasagerilor.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel