Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un lift de la spitalul din Brăila a căzut în gol trei etaje. Două persoane au fost rănite
WhatsApp
Liftul Spitalului Județean din Brăila s-a prăbușit cu 4 persoane în el, iar două dintre ele au fost rănite.   

„La ora 15:30 eram în ascensor împreună cu alte 7 persoane, la etajul III. Am apăsat butonul de comandă pentru etajul IV.  Ascensorul s-a deplasat spre etajele inferioare cu viteză mică. Când a  ajuns aproximativ între etajele I și parter a avut o oprire bruscă, după care a pornit tot cu viteză mică până la subsol, unde s-a oprit tot brusc, dar la o diferență de paviment de circa 25 de centimetri”, a explicat liftiera pentru Realitatea de Brăila.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, dr. Dragoș Voicu, a declarat că liftul are numai două sisteme de frânare, fiind vechi, de 42 de ani și primul sistem de frânare a acționat la oprirea bruscă, iar al doilea sistem a acționat când liftul s-a oprit definitiv. Nu a ajuns la tampoanele de jos, de la subsol, s-a oprit înainte de a ajunge la ele.

O asistentă a suferit o fractură de vertebră T1, la gât. De asemenea, o infirmieră a căzut peste căruțul unui  pacient și s-a  lovit la genunchi. Potrivit reprezentantului spitalului, liftul avea toate verificările la zi.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila s-au sesizat din oficiu și au confirmat accidentul, în urma cercetărilor efectuate.

„Din primele cercetări, se pare că la data de 29 decembrie a.c., în jurul orei 14:30, cu ocazia folosirii unui lift, patru persoane ce se aflau în interior, ar fi căzut cu acesta în gol de la etajul 3 la subsol. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a două dintre persoanele aflate în lift, respectiv a două femei în vârstă de 46 și 49 de ani, ce au necesitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, a anunțat IPJ Brăila. În cauză a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea masurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel