Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un lanț popular de magazine sportive din Belgia oferă cursuri gratuite de reparare a bicicletelor
WhatsApp
Românii din Belgia pot învăța cum să își repare singuri bicicleta prin intermediul unor cursuri oferite de un lanț popular de magazine sportive. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Bruxellesul înregistrează un număr record de bicicliști, generând o un număr record de locuri de muncă pentru reparatorii de biciclete. Cu mai multe posturi vacante decât candidați, lanțul de magazine sportive Decathlon se alătură centrului de pregătire Milocs pentru a instrui locuitorii din Bruxelles să devină reparatori de biciclete - gratuit.

Pe măsură ce numărul de bicicliști din Bruxelles continuă să crească (cu 7% mai mult în 2023 față de 2022), sunt necesare și mai multe reparații. Având în vedere sarcinile mai dificile datorate noilor biciclete electrice, repararea bicicletelor în Bruxelles a devenit o profesie-cheie în ultimii ani.

„Inițial erau disponibile doar opt locuri pentru acest curs, dar peste 190 de locuitori din Bruxelles au arătat interes”, a declarat Laurens De Greef, responsabilul atelierelor Decathlon.

Citește și: Experimentul unui român: prețurile alimentelor din Olanda vs. România. "Nu este normal!"/ VIDEO

Decathlon și centrul de pregătire Milocs din Evere au organizat în luna trecută un curs de formare gratuit, în care opt locuitori din Bruxelles au învățat toate trucurile meseriei în șase săptămâni. În plus față de elementele de bază, pregătirea a acoperit tot ce este necesar pentru a gestiona cele mai recente biciclete electrice, informează The Brussels Times. 

Primul curs de pregătire nu s-a încheiat încă, dar Decathlon și Milocs au anunțat deja o a doua ediție a „Academiei de Reparare a Bicicletelor”, a spus De Greef. 

„Ceea ce ne bucură și mai mult este că avem de-a face cu un grup divers, atât bărbați, cât și femei cu diferite origini etnice”, a declarat el. „Vârsta medie este între 30 și 45 de ani, ceea ce arată că aceștia sunt oameni care au deja experiență în muncă, dar aleg în mod conștient o schimbare de carieră pentru a deveni reparatori de biciclete.”, a conchis responsabil. 

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel