Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un italian s-a trezit cu 48 de amenzi rutiere din Napoli, pe nedrept. Bărbatul spune că este victima unui șofer fraudulos
WhatsApp
Un italian din Osimo dă în judecată autoritățile din Napoli, după ce a primit 48 de amenzi rutiere, deși nu a condus niciodată acolo. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un italian rezident în localitatea Osimo, provincia Ancona, se confruntă cu un coșmar administrativ, provocat de un sistem de detectare telematică aparent defectuos, care îi trimite amenzi pentru tranzitul într-o zonă de trafic restricționat din Napoli.

Deși individul în cauză, posesorul unui Fiat Punto 1300, nu a călcat niciodată în Napoli și nu cunoaște locația exactă a zonei Mezzocannone, numărul său de înmatriculare este similar cu al altui vehicul din Napoli, cu excepția unei litere.

Ipoteză: Șoferul din Napoli a schimbat intenționat litera”E” în ”F” 

 

Mașina din regiunea Marche are un "F" în timp ce cea din Napoli are un "E", iar sistemul electronic de monitorizare continuă să confunde literele, generând amenzi incorecte către adresa din Osimo.

O ipoteză ar fi că proprietarul mașinii din Napoli a transformat ”E” în ”F” de pe plăcuța de inmatriculare, acoperind ultima liniuță a literei, astfel încât să pară ”F”.

Individul a încasat deja 48 de amenzi într-un interval de doi ani și jumătate, iar situația s-a agravat recent, când a primit cinci amenzi într-o singură zi. Acest lucru l-a determinat să ia măsuri legale, contactând poliția din Napoli, precum și instanțele judiciare locale pentru a obține anularea acestor penalizări injuste.

„Am încasat 48 în doi ani și jumătate, săptămâna trecută am primit cinci într-o singură zi”, a declarat bărbatul pentru la Resto del Carlino.

Citește și: O femeie din Belgia a primit amendă rutieră de 184 de euro într-un oraș în care nu a fost niciodată

Rezidentul din Osimo și-a angajat un avocat și s-a alăturat asociației "Giustitalia" pentru a pregăti o cerere de despăgubire împotriva Municipiului Napoli. Această acțiune legală are ca scop obținerea compensației pentru prejudiciile suferite din cauza erorilor repetate în sistemul de notificare a amenzilor, care au creat inconveniente serioase pentru individ și familia sa.

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel