Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un incendiu a izbucnit la o pensiune din localitatea Călimănești. Un angajat a fost găsit inconștient; alte două persoane au fost transportate la spital
WhatsApp
O pensiune din Călimănești a fost curprinsă de flăcări după ce o degajare imensă de fum a fost sesizată la mansarda imobilului. Mai multe persoane au reușit să iasă singure din clădire, în timp ce alți trei au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale, unul dintre ei fiind în stare de inconștiență. 

Update: Conform ultimelor informații de la fața locului, nouă turiști au reușit să iasă singuri din clădire, proprietarul imobilului împreună cu un angajat au fost duși la spital pentru îngrijiri medicale iar persoana „dispărută”, celălalt angajat despre care proprietarul a spus că se afla în mansardă în momentul izbucnirii incendiului, a fost găsit în stare de inconștiență și prezintă mai multe arsuri la nivelul mâinilor. Bărbatul a fost transportat la spital.

În același timp, proprietarul pensiunii a fost rănit. A suferit mai multe tăieturi după ce a spart geamul pentru a se evacua. Un alt angajat al pensiunii care venise să ajute la stingerea incendiului până la sosirea pompierilor, a fost prins în incendiu și prezintă de asemenea arsuri la nivelul mâinilor și transportat la spital.

Mihai Oprea, prefectul județului Vâlcea a declarat că pensiunea este autorizată din 2021, are toate documentele necesare funcționării din punct de vedere  ISU. În acest moment încă se verifică de la ce a pornit incendiul. 

Știre inițială

O pensiune din Călimănești a fost curprinsă de flăcări. Nouă turiști au reușit să iasă singuri din clădire, însă o persoană a fost dusă la spital pentru îngrijiri medicale. 

În urma apelului prin 112, pompierii s-au dus de urgență la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta la nivelul mansardei, la o clădire cu 2 etaje, cu degajări mari de fum.

O persoană este încă căutată 

Din nefericire, o a zecea persoană cazată în pensiune este încă căutată de pompierii aflați la fața locului.  Se fac încă căutări pentru un angajat să se fi aflat la mansardă în momentul izbucnirii incendiului. Pompierii îl caută în continuare pe acesta, s-a spus la Antena3 în jurnal. 

Din spusele proprietarului, care era în stare de panică, în pensiune erau cazate două familii formate din patru adulți și patru copii. Aceștia au ieșit în curte, dar proprietarul le-a spus pompierilor că este posibil ca în mansardă să mai fie un angajat.

În misiune au fost trimise cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de transport personal și victime multiple și o ambulanță SMURD, precum și o ambulanță SAJ.

„În acest moment acționează cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime,  o autospecială de transport personal și victime multiple și o ambulanță SMURD și una SAJ. Ambulanța SAJ, în acest moment, a plecat la unitatea de primiri urgențe Vâlcea cu proprietarul pensiunii care prezenta tăieturi.”, a explicat Sorin Constantin Alpinaru, purtător de cuvânt ISU Vâlcea.

Cauzele incendiului rămân necunoscute

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta doar la nivelul mansardei și așa a și rămas. Pericolul de extindere la alte clădiri din jur este îndepărtat. Se lucrează la decopertare pentru a se poate pătrunde în interiorul mansardei din toate unghiurile pentru a fi lichidate ultimele focare. Nu mai este pericol de extindere în acest moment.” 

Este prematur să ne pronunțăm acum privind cauzele incendiului. După lichidarea ultimului focar, colegii mei vor cerceta pentru cauzele probabile pentru izbucnirea incendiului.” , a declarat purtătorul de cuvânt ISU Vâlcea. 

Se continuă acțiunile de căutare a eventualelor persoane surprinse în interiorul pensiunii. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel