Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un fragment de rachetă a căzut în curtea casei lui Zelenski de lângă Kiev: „A ratat“
WhatsApp
Un fragment de rachetă a căzut în curtea casei președintelui Volodimir Zelensky, în Koncha-Zaspa, lângă Kiev.

Un fragment de rachetă capcană a căzut pe în curtea casei președintelui Zelensky, de lângă Kiev. Secretarul de presă al președintelui, Serghei Nikiforov, vorbește despre acest inconvenient

Secretarul de presă al președintelui, Serghei Nikiforov, pe Facebook: "Este posibil ca un lansator de rachete să fi căzut în curtea casei  prezidențiale din Koncha-Zaspa“.

"A ratat", a comentat secretarul de presă a lui Zelensky incidentul, publicând imagini cu fragmentul de rachetă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost vizat de cel puțin trei încercări de asasinare, potrivit unor rapoarte citate de Sky News.

Volodimir Zelenski, vizat de cel puțin trei încercări de asasinare

 

Președintele Volodimir Zelenski a supraviețuit după ce a fost vizat de trei încercări de asasinare în ultimele zile, anunță The Times.

Jurnaliștii susțin că mercenari de la gruparea paramilitară Wagner și de la forțele speciale din Cecenia au fost trimiși să-l elimine pe Zelenski

Totuși, se pare că ucrainenii au fost informați despre aceste planuri de oficialii ruși care nu sunt de acord cu războiul din Ucraina.

The Times mai susține că Grupul Wagner a suferit pierderi în timpul misiunilor, iar o sursă a spus că este „straniu” faptul că echipa de securitate a lui Zelenski este atât de bine informată.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat vineri Moscova că recurge la "teroarea nucleară" şi că doreşte să repete dezastrul de la Cernobîl, după bombardarea unei centrale nucleare din centrul Ucrainei, în plină invazie rusă, informează AFP.

Zelenski acuză Moscova că recurge la teroarea nucleară

 

„Avertizăm pe toată lumea că nicio altă ţară cu excepţia Rusiei nu a tras vreodată asupra centralelor nucleare. Este prima dată în istoria noastră, prima dată în istoria omenirii. Acest stat terorist recurge acum la teroarea nucleară", a susţinut Volodimir Zelenski într-o înregistrare video difuzată de preşedinţia ucraineană.

„Ucraina are 15 reactoare nucleare. Dacă este o explozie, se termină tot. Sfârşitul Europei. Este evacuarea Europei", a continuat el.

„Numai o acţiune europeană imediată poate opri trupele ruse. Trebuie să împiedicăm Europa să moară în urma unui dezastru nuclear", a adăugat preşedintele ucrainean.

„Sute de mii de oameni au suferit consecinţe (după Cernobîl), zeci de mii au fost evacuaţi. Rusia vrea să repete asta şi deja repetă asta", a afirmat Zelenski.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel