Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un escroc sicilian a dat mai multe lovituri, pretinzând că este polițist sub acoperire. Ultima sa victimă este o româncă
WhatsApp
Siclianul Giorgio Covato, în vârstă de 41 de ani este un escroc în serie care a fost arestat, după ce în ultimele săptămâni a înșelat un preot din Trapani și o româncă.
O româncă din Italia a găsit un portofel cu 2300 de euro și l-a predat carabinierilor

În cea mai recentă escrocherie el a jucat rolul unui polițist de serviciu la Procuratura din Palermo, Italia. Covato ar fi înșelat, de data aceasta la Palermo, o româncă de la care a furat 32.000 de euro.

Noul ordin de arestare a venit din partea Gip-ului din capitala siciliană, la cererea parchetului local, care a emis o măsură preventivă pentru fraudă, utilizare necorespunzătoare a cardurilor de credit și de plată, spălare de bani, substituire de persoană și furt calificat.

Faptele datează din februarie 2021, când Covato a reușit să abordeze o femeie româncă la Foro Italico din Palermo, făcându-i să creadă că este polițist și că a intervenit pentru a împiedica un bărbat să o deranjeze. În realitate, nu era nimeni acolo, iar Covato s-a folosit de acest șiretlic pentru a pregăti încă o înșelătorie.

 

Sicilianul a creat o legătură cu românca înainte să o jefuiască

 

Bărbatul din Sicilia a reușit să intre în contact cu femeia, dându-se drept polițist sub acoperire, și chiar a reușit să fie găzduit de victimă. Românca, având încredere în el, i-a mărturisit intenția de a-și cheltui economiile pentru a-și cumpăra o casă. În acest moment, escrocul i-a sugerat să apeleze la mama sa fictivă, inventând că aceasta se ocupa de intermedieri financiare și imobiliare.

Acesta a fost pretextul perfect pentru a face rost de o sumă mare de bani prin deschiderea mai multor conturi de jocuri de noroc la o companie de pariuri sportive. Covato a fost acuzat și de furtul unor fețe de masă, a unei verighete și a unui colier de aur.

Ordinul de arestare a ajuns la Covato în închisoarea Ragusa, unde se află din februarie anul trecut pentru o altă escrocherie comisă în timp ce se afla în arest la domiciliu la rectoratul bisericii Cristos Rege din Valderice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel