Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un episod de căldură extrem de anormală lovește Spania: Prognoză 14-15 aprilie
WhatsApp
Temperaturile din acest weekend în Spania vor continua să crească. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Căldura extremă lovește Spania în acest weekend, cu temperaturi record ce depășesc pragul de 30 de grade Celsius în multe zone ale țării. Insulele Canare se confruntă cu temperaturi deosebit de ridicate, atingând un impresionant 38,5ºC la stația Aldea de San Nicolás. Nordul peninsulei nu este scutit de valul de căldură, cu temperaturi mai mari în unele zone decât în sud.

Insulele Canare vor continua să sufere din cauza căldurii accentuate, iar chiar și cu o ușoară scădere a temperaturilor sâmbătă, termometrele vor marca încă peste 30ºC. Însă cețurile persistente aduc o altă provocare pentru locuitori.

Pe continent, temperaturile vor crește în special în estul Mării Cantabrice, cu creșteri de până la 10ºC de la o zi la alta în unele regiuni.

Câteva zone din Sud vor înregistra 31°C

 

În timp ce multe părți ale țării vor simți efectele căldurii, vânturile puternice din Levante vor aduce o scădere a temperaturilor în anumite regiuni ale Andaluziei și în Ceuta și Melilla. Cu toate acestea, sâmbătă se anunță o creștere generalizată a temperaturilor maxime, cu excepția unor regiuni din nord-vest.

Duminică, se așteaptă ca temperaturile să rămână stabile sau să scadă ușor în unele zone, dar căldura va persista în mare parte a țării. Cu toate acestea, în nordul Galiciei și Asturiei, precum și în alte regiuni din nord, temperaturile ar putea cunoaște o ușoară scădere.

Deși Insulele Canare au fost în centrul atenției cu temperaturile lor extreme, în weekend se preconizează că unele zone din nordul peninsulei vor avea temperaturi mai mari decât cele din sud. În Bilbao și Lleida, temperaturile pot ajunge la 29°C sau chiar 30°C sâmbătă, respectiv 31°C duminică. În schimb, orașele Jaén și Córdoba se așteaptă să aibă temperaturi maxime mai scăzute, între 26°C și 28°C.

Perspectiva pentru începutul săptămânii viitoare indică o posibilă scădere a temperaturilor, mai ales în nordul peninsulei, odată cu intrarea unui jgheab care ar putea aduce o răcorire binevenită. Cu toate acestea, o scădere semnificativă în Insulele Canare nu este de așteptat până la mijlocul săptămânii următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel