Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum s-a prăbușit un drum principal din Atena din cauza unui jaf care a avut loc acum 31 de ani / FOTO
WhatsApp
O poveste din trecutul orașului Atena a reînviat odată cu un incident neașteptat care a avut loc ieri.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un drum principal din Atena s-a prăbușit brusc din cauza unui jaf la Banca Națională a Greciei care a avut loc acum 31 de ani. 

Într-o relatare care amintește de un film de acțiune, un grup de hoți a făcut o lovitură senzațională în 1992, pătrunzând în subsolul Băncii Naționale a Greciei din Atena și spărgând 301 de seifuri. Cu un tunel secret săpat subteran, lung de aproximativ 25 de metri, hoții au reușit să sustragă bunuri în valoare totală de 5 miliarde de drahme, echivalentul a aproximativ 14 milioane de euro în prezent.

Hoții nu au fost prinși 

 

Construcția tunelului a fost ingenioasă - începând de la albia râului Ilisso și terminând la cutiile de valori ale băncii, fiind echipat cu șine pentru evacuarea resturilor de săpătură. Cu toate acestea, misterul jafului rămâne încă nesoluționat, iar identitatea hoților rămâne necunoscută.

Prăbușirea suprafeței carosabile s-a petrecut pe Corso Kallirois, o stradă principală din Atena, lângă Stadionul Panathenaic. Cozi lungi și blocaje de trafic au paralizat zonă, iar lucrările de reparații s-au desfășurat pe timp de noapte pentru a restabili normalitatea, relatează Corriere Adriatico.

Potrivit muncitorilor care au intervenit pentru a remedia situația, prăbușirea a fost provocată de construcția tunelului realizat acum ani buni, fără nicio intervenție de întărire a suprafeței drumului de-a lungul anilor. 

Tunelul săpat de hoți

Foto: Tunelul săpat de hoți / Sursă:  corriereadriatico.it

----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel