Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un donator de organe s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii se pregăteau să îi scoată inima: „Îi curgeau lacrimi pe față”
WhatsApp
Un incident șocant a avut loc la un spital din Kentucky, când un donator de organe s-a trezit pe masa de operație exact în momentul în care medicii se pregăteau să îi preleveze inima, potrivit martorilor oculari.
Un donator de organe s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii se pregăteau să îi scoată inima: „Îi curgeau lacrimi pe față”

Thomas T.J. Hoover, în vârstă de 36 de ani, a ajuns la Baptist Health Richmond Hospital din Kentucky în luna octombrie a anului 2021, în urma unei supradoze de droguri. După ce a fost declarat în moarte cerebrală, medicii au început testele pentru a determina dacă organele sale erau potrivite pentru donare, conform relatărilor publicației NPR.

Natasha Miller, un angajat responsabil cu conservarea organelor la Baptist Health Richmond Hospital în ziua incidentului, a fost martoră la momentele îngrozitoare. Ea a povestit că atunci când pacientul a fost adus în sala de operație, părea că încă are semne de viață.

„Se mișca, se zbătea”, a declarat Miller pentru NPR. „Când am ajuns la el, am observat că îi curgeau lacrimi pe față. Plângea vizibil.” Aceste semne de activitate au șocat personalul medical prezent în sala de operație, iar doi medici au refuzat să continue procedura.

 

Situația a luat o întorsătură și mai dramatică

 

Potrivit lui Miller, coordonatorul cazului din partea organizației Kentucky Organ Donor Affiliates (KODA) a insistat ca procedura să fie continuată, în ciuda refuzului medicilor. Coordonatorul ar fi solicitat rapid un alt medic care să efectueze prelevarea organelor.

„Coordonatorul a sunat-o pe supraveghetoarea sa și i-a spus că trebuie să găsească un alt medic pentru a face operația, deoarece 'acest caz trebuie făcut'”, a relatat Miller pentru NPR, subliniind presiunea exercitată asupra echipei medicale.

Un alt angajat al KODA, Nyckoletta Martin, a descoperit ulterior o altă neregulă gravă în cazul lui Hoover. Ea a relatat că donatorul ar fi dat semne de viață și în timpul unui cateterism cardiac, efectuat pentru a evalua viabilitatea inimii pentru transplant. În acea dimineață, Hoover s-ar fi zbătut pe masă, dar personalul medical l-ar fi sedat și ar fi continuat testele.

„A fost groaznic să văd cum donatorul se trezise pe masa de operație și cum, în loc să oprească procedura, l-au sedat și au mers mai departe cu planurile lor”, a spus Martin. În urma acestui incident, mai mulți membri ai echipei KODA au demisionat.

„Mi-am dedicat viața procesului de donare de organe”, a adăugat Martin pentru NPR, „dar acum sunt profund îngrijorată de lipsa măsurilor de siguranță pentru protecția donatorilor.”

 

Bărbatul și-a revenit aproape complet

 

Sora lui Hoover, Donna Rhorer, a descris, de asemenea, momentele tulburătoare în care fratele ei a deschis ochii în timp ce era transportat spre sala de operație. Deși personalul medical i-a spus că acest gest era doar un reflex, Rhorer crede că era modul lui Hoover de a arăta că încă trăia. „A fost ca și cum ar fi vrut să ne spună: 'Hei, eu sunt încă aici',” a declarat ea.

Administrația federală a resurselor și serviciilor de sănătate investighează, de asemenea, acuzațiile grave legate de incidentul care a avut loc la Baptist Health Richmond Hospital.

Între timp, Hoover a supraviețuit acestui coșmar medical și locuiește acum cu sora sa. Deși și-a revenit în mare parte, mai întâmpină dificultăți legate de memorie, mers și vorbire. Oficialii KODA neagă orice acuzație conform căreia ar fi instruit medicii să efectueze o prelevare de organe de la un pacient încă în viață. Procurorul General al statului Kentucky a deschis o anchetă în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel