Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un cuplu din Italia a ieșit să sărbătorească un an de căsnicie făcând păgubă de 100 de euro într-un restaurant
WhatsApp
Ceea ce părea a fi o „cină romantică” pentru aniversarea primului an de căsătorie s-a transformat într-un furt.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un cuplu care sărbătorea primul an de căsătorie a părăsit fără să plătească nota o tavernă din Terni. Incidentul a avut loc vineri, 6 septembrie, la Osteria Braceria „Il Calice” din Miranda di Terni. Cuplul a sosit la restaurant și apoi a comandat mai multe aperitive, sticle de prosecco, feluri principale și deserturi, inclusiv două tiramisu.

Potrivit proprietarilor tavernelor, sărbătoarea a fost marcată de un consum considerabil de prosecco și deserturi. După ce au mâncat desertul în grabă, cei doi au părăsit localul fără să plătească factura. „Am observat că se grăbeau să termine desertul și apoi au fugit. Nu am apucat să pregătim chitanța, totul era notat în comandă. Era evident că nu ceruseră factura,” au declarat proprietarii pentru Today.

Prejudiciul total este de aproximativ o sută de euro. Proprietarii restaurantului subliniază că incidentul nu este doar o problemă economică, ci și o chestiune de principiu, temându-se că comportamente similare ar putea deveni o practică obișnuită dacă nu sunt sancționate. „Dacă se comportă așa în alte locuri, vor mânca mereu gratis. Nu e corect,” au spus aceștia.

Cei doi au fost surprinși de camerele de supraveghere ale tavernelor. Proprietarii au anunțat că, dacă cuplul se întoarce și plătește factura, nu vor depune plângere. „Este prima dată când ni se întâmplă așa ceva. Nu îi vom raporta dacă se întorc și plătesc așa cum ar trebui,” au adăugat aceștia.

Două incidente asemănătoare au avut loc în Grecia vara aceasta, când două familii de români au plecat fără să plătească în câteva taverne din Thassos.

Un grup de turiști români ar fi provocat un incident neplăcut în Thassos, Grecia, după ce au mâncat la o tavernă locală și au plecat fără să achite nota de plată. Proprietarii tavernei, dezamăgiți de acest comportament, au decis să facă publice fotografii cu cei implicați, în speranța că vor fi recunoscuți.

Incidentul a avut loc într-o tavernă populară din stațiunea Skala Rachoniou. Potrivit reprezentanților tavernei Sakis Sykoudis, grupul de turiști români, 5 adulți și 6 copii, a petrecut câteva ore în restaurant, bucurându-se de preparatele tradiționale grecești și de atmosfera prietenoasă. La finalul mesei, însă, aceștia au părăsit localul fără să plătească.

Proprietarii tavernei încearcă acum să recupereze paguba și au apelat la comunitatea Forum Thassos, în speranța că cineva îi recunoaște. Astfel, au postat fotografii de pe camerele de supraveghere cu doi dintre turiștii țepari, menționând în comentarii că aceștia vorbeau limba română. "Dacă îi cunoașteți, să le spuneți să treacă pe la noi", este mesajul grecilor. Citește în continuare aici.

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel