Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un cuplu de români a stors de la americani 5 milioane de dolari, după ce au păcălit autoritățile să primească bani de șomaj
WhatsApp
Românii au recunoscut joi, 15 februarie, că sunt vinovați de acuzațiile de fraudă și spălare de bani în legătură cu o schemă de înșelătorie în valoare de 5 milioane de dolari, afectând statul California.
Un bărbat va primi 13 milioane de euro despăgubire, după ce a stat 37 de ani nevinovat în închisoare

Cei doi români implicați, Eduard Buse, în vârstă de 30 de ani, și Florentina Sima, de 29 de ani, și-au recunoscut faptele într-un tribunal federal din San Diego, SUA,.

Potrivit informațiilor furnizate de Times SD, banii în cauză erau destinați subvențiilor de șomaj, menite să ajute lucrătorii care au rămas fără loc de muncă în timpul pandemiei. Însă, în mod ilegal, cei doi români și alți 12 inculpați au aplicat pentru beneficii de la Departamentul pentru Dezvoltare a Forței de Muncă din California, folosind documente false.

 

Românii au trimis 200.000 de dolari din profiturile obținute în România

 

Eduard Buse a primit peste 28.000 de dolari în nume personal și 244.050 de dolari pentru plata altor persoane, inclusiv pentru soția sa, Florentina Sima. Procurorii au dezvăluit că cuplul a transferat aproape 200.000 de dolari din profiturile obținute în mod ilegal în România.

În plus, bărbatul a utilizat bani obținuți din fraudă pentru a-și achiziționa un autoturism BMW X6 din 2020, pentru care a plătit 105.044 de dolari. Autoritățile române au confiscat ulterior BMW-ul, împreună cu bani și mai multe ceasuri de lux, ca parte a recunoașterii vinovăției lor.

Această schemă de fraudă, care a implicat 14 inculpați în total, a avut un impact semnificativ asupra fondurilor destinate subvențiilor de șomaj, afectând resursele destinate celor care au nevoie într-adevăr de sprijin în timpul pandemiei.

Recunoașterea vinovăției lui Eduard Buse și a Florentinei Sime este un pas important în procesul legal și reflectă gravitatea acțiunilor lor. Se așteaptă ca autoritățile să continue investigația și să aplice toate măsurile legale necesare pentru a asigura justiția și pentru a descuraja astfel de activități ilegale în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel