Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un copil a căzut într-un fost baraj. Intervenţia pompierilor, îngreunată de debitul mare al apei
WhatsApp
Un copil de 10 ani a căzut, marţi seară, într-un fost baraj din localitatea Poienarii Burchi. Intervenţia echipelor de salvare sa fost una ectrem de dificilă din cauza debitului crescut al apei în contextul fenomenelor meteo.
Ploaia face ravagii și în Prahova. Angajatul unei companii s-a urcat pe o masă din cauza inundațiilor

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, un adult a intrat după copil şi l-a susţinut, cei doi fiind recuperaţi de salvatori. Intervenţia a fost una dificilă din cauza debitului foarte mare al apei în contextul fenomenelor hidrologice. La acest moment, copilul este evaluat medical.  La acest moment, copilul este evaluat medical. 

La fața locului a intervine ISU Prahova cu o mașină de stingere, una de descarcerare, o ambulanță, o barcă penumatică și o autospecială de prima intervenție și salvare.

 

Ploile abundente au făcut ravagii în mai multe zone din țară 

 

Marți dimineața, toate drumurile din Sinaia se aflau sub puhoaie. Apele au măturat cu putere șoseaua și calea ferată care trece pe lângă stațiune, iar o mașină a fost smulsă de pe asfalt și răsturnată. Mai multe case dintr-un cartier au fost inundate, iar locuitorii evacuați, ca măsură de prevenție. În localitatea Ocoliș din Alba apele s-au revărsat din nou, iar județul se află iar sub avertizare cod roșu.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a dat asigurări că intervențiile în sprijinul celor afectați de inundațiile din ultimele zile au fost și rămân o prioritate. „În zilele care urmează vom acorda ajutoare materiale în regim de urgență, în acest moment fiind în pregătire și cele financiare. Solidaritatea în aceste clipe este o datorie față de toți cei care au avut de suferit”, a anunțat ministrul de Interne. Totodată el a prezentat situația din 15 iuile până astăzi, precizând că au fost afectate 80 de localități din 20 de județe și s-a intervenit pentru evacuarea apei în 192 de case. 

„Sunt evacuate 81 de persoane în localitatea Roșia Montană din Alba și din localitatea Breaza, Prahova. La momentul acesta sunt intervenții în desfășurare în mai multe localități din județele Alba, Argeș, Botoșani, Brașov, Neamț. Traficul rutier este blocat pe un drum județean în Dâmbovița și restricționat pe două drumuri naționale în Alba”, a precizat Bode.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel