Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un chelner cere clienților să renunțe la un obicei banal: „Știu că nu o faceți din răutate” - VIDEO
WhatsApp
Multe obiceiuri pe care clienți le fac în baruri și restaurante exasperează chelnerii. Pe TikTok, chelnerul Gonzalo Terrazas Loa explică concret despre ce este vorba.
Un chelner cere clienților să renunțe la un obicei banal - Știu că nu o faceți din răutate

Una dintre cele mai obișnuite este de a pune șervețele și alte hârtie în ceașca de cafea atunci când aceasta a fost deja consumată, folosind-o ca un coș de gunoi. Oricât de bune intenții ar conține acest gest, un chelner cere clienților să se abțină.

Pe canalul său TikTok @camarero_tiktoker, Gonzalo Terrazas Loa a publicat un videoclip în care explică de ce nu este indicat să faci acest obicei.

„Să vedem dacă putem schimba anumite comportamente ale unor clienți cu acest videoclip”, spune Gonzalo Terrazas Loa, recunoscând că oamenii o fac „nu din răutate, ci ca să ajute” .

Tânărul explică acest obicei care este atât de enervant pentru chelneri cu un exemplu vizual: arătând o masă plină cu farfurii și căni, unde clienții au așezat hârtiile în interiorul cupelor.

"Uitați-vă la asta, este ceva ce nu am înțeles niciodată, hârtiile mici pe care le puneți într-o cană. Nu am înțeles niciodată dacă ne ajutați sau este un mod de vă juca", a spus el, în timp ce scotea hârtiile din cești, ca să le pună pe o farfurie.

 

„Nu voi mai face asta niciodată. Mulțumesc că ne-ai învățat”

 

„Dacă vrei să ajutați chelnerii, tot ce trebuie să faceți este să le lăsați pe farfurie, iar noi le  ducem la gunoi fără nicio problemă. Astfel ne scutiți de necazul de a scoate toate bucățile de hârtie și apoi să le aruncăm la gunoi și să le spălam”, a adăugat el. Chelnerul a mai spus că se confruntă cu această situație zilnic: „în fiecare zi, în cinci căni sau pahare”.

Urmăritorii contului au recunoscut că și ei fac asta atunci când merg la restaurant și și-au cerut scuze pentru asta.

„Nu voi mai face asta niciodată. Am făcut-o pentru a lăsa totul în ordine, mulțumesc că ne-ai învățat”, a comentat un utilizator. "Îmi pare rău. Am făcut-o pentru ca masa să pară curată. Întotdeauna pun farfuriile și paharele împreună. Nu o voi mai face", a mărturisit un alt fan.

„Unii dintre noi nu știe ce trebuie să facă”, mărturisește o altă persoană. „Lăsați-le în farfurie. Asta este ceea ce trebuie”, explică chelnerul.

@camarero_tiktoker OS PASA. VOSOTROS TAMBIEN? #camareros #restaurante #bar #foryoupage #Andalucia #latinoamerica ♬ The Champion - Lux-Inspira

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel