Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un celebru sportiv își donează creierul:„ Sunt de acord după moarte!”
WhatsApp
Celebrul jucător de rugby Steve Thompson a luat o decizie șocantă. Gestul lui a emoționat lumea întreagă. Sportivul a fost de acord să se facă mai multe cercetări medicale asupra creierului său, pentru a se afla mai multe informații despre o boală cruntă, de care suferă în prezent. Medicii și biologii pot face acest lucru doar după decesul său.
Steve Thompson vrea să-și doneze creierul

Steve Thompson, cel care strângea ropote de aplauze pentru prestația de la meciurile de rugby, a luat o decizie care a emoționat Planeta. Vrea să doneze creierul cercetătorilor, pentru a găsi un remediu împotriva unei boli crunte, de care suferă si el: encefalopatie traumatică cronică. Această boală i-a afectat creierul aproape în totalitate marelui campion. Cu toate acestea, a conștientizat cât de mult i-ar ajuta pe oamenii cu același diagnostic, dacă ar exista un studiu de caz. Astfel, după decesul său, creierul său va deveni obiect de studiu pentru tratamente medicale eficiente, scrie Agerpres care citează BBC.

''Sunt de acord ca după moarte creierul meu să facă obiectul unei cercetări ştiinţifice privind encefalopatia traumatică şi traumele cerebrale. În acest fel sper ca rugbyul să devină un sport mai sigur. Ofer spre studiu creierul meu pentru ca viitorii jucători de rugby să nu mai treacă prin ceea ce trec eu. Doresc ca cercetătorii să poată dezvolta tratamente mai bune şi să existe modalităţi de a face jocul mai sigur'', a spus Thompson, citat de sursa menționată.

Cine este campionul mondial  care își donează creierul

 

Steve Thompson a avut o carieră sportivă impresionantă. A fost jucător al naţionalei de rugby a Angliei. Din păcate, a fost diagnosticat cu demență precoce la doar  de 43 de ani. Sportivul nu mai are nicio amintire legată de succesul fulminant din 2003, când  diagnosticat cu  câştigat ' Cupa Mondială la rugby  din 2003. La acest moment, nu se cunosc cauzele totale acestei boli. Se presupune că totul a venit pe fondul unei suprasolicitări mentale.

[citeste si]

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
pixel