Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un britanic a furat peste 90.000 de euro de la femeile cu care se întâlnea. Escrocul se folosea de identitatea victimelor
WhatsApp
Un escroc sentimental din Marea Britanie a fost închis după ce a furat identitatea femeilor cu care se întâlnea și a făcut împrumuturi de 90.000 de euro. 
Foto: Stânga - Britanicul / Dreapta - Ilustrativ / Sursă: Stânga - fanpage.it / Dreapta - pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, Peter Gray, a fost condamnat la o pedeapsă de 56 de luni de închisoare pentru escrocherii comise împotriva a cel puțin patru femei pe care le-a cunoscut pe platforma de întâlniri online Tinder. Acesta a fost găsit vinovat de furtul a peste 90.000 de euro de la victimele sale.

Una dintre femeile afectate, Jessica (un pseudonim), a descris impactul devastator al acțiunilor lui Gray asupra vieții sale, menționând că acesta i-a provocat probleme semnificative de încredere în sine. Întâlnirea lor a avut loc în 2018, după ce Jessica ieșise dintr-o relație lungă. Chiar dacă nu era tipul ei, Gray s-a dovedit a fi un foarte bun ascultător și atent, câtă vreme era nevoie.

Bărbatul făcea împrumuturi folosind actele de identitate a victimelor 

 

Însă, la scurt timp după aceea, Jessica a realizat că a fost victima unei înșelătorii meschine. În timpul unei vizite la apartamentul său, Gray a profitat de o clipă de neatenție și a făcut fotografii cu documentele de identitate și cardurile bancare ale Jessicăi. Ulterior, aceasta a descoperit că pe numele ei au fost luate împrumuturi de până la 9.000 de lire sterline.

Alte femei, precum Hannah (un alt pseudonim), au împărtășit experiențe similare cu cele ale Jessicăi. La scurt timp după încheierea relației cu Gray, Hannah a primit o notificare despre un împrumut de 20.000 de lire sterline pe numele său. Deși inițial a fost atrăgătoare de calmul și atenția lui Gray, ulterior a observat semne care indicau că ceva nu era în regulă în comportamentul acestuia.

Însă tragedia s-a amplificat atunci când Hannah a aflat că este însărcinată și că Gray ascundea multe lucruri despre trecutul său. După o cercetare amănunțită, sora sa a reușit să afle adevărul despre Gray de la o fostă parteneră al acestuia.

Gray a continuat să-și urmărească victimele chiar și după ce relațiile cu acestea s-au încheiat. El a încercat să-și păcălească o altă femeie, Elizabeth, trimițându-i flori acasă. În cele din urmă, el a reușit să obțină un împrumut de aproximativ 10.000 de lire sterline, folosindu-i permisul de conducere.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

După experiențele traumatizante trăite, victimele au rămas profund afectate și își îndeamnă acum alte femei să fie extrem de atente și proudente în ceea ce privește expunerea datelor personale și implicarea în relații pe platformele de întâlniri online.

Tinder a declarat recent că a „implementat diverse modalități de a alerta utilizatorii despre potențiale înșelătorii” sau „fraudă prin utilizarea instrumentelor de inteligență artificială pentru a detecta cuvinte și expresii și pentru a lua măsuri proactiv”.

„Toți utilizatorii pot cere ca match-ul lor să fie verificată prin fotografie înainte de a trimite mesaje. De asemenea, lucrăm cu organizații neguvernamentale și autorități locale pentru a promova conștientizarea fraudei online”, precizează Tinder.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel