Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bebeluș român a murit la două zile de la naștere. Părinții acuză medicii de malpraxis
WhatsApp
Tatăl unei fetițe dă vina pe medicii de la Spitalul Judeţean din Slatina pentru moartea micuței, la doar două zile după naștere. Copilul era în stare gravă și trebuia transferat la un spital din București. Medicii au avut nevoie de nouă ore ca să găsească o soluție, timp în care fetița nu a rezistat. 
Foto ILUSTRATIV

Soții Calcan s-au pregătit pentru nașterea primului lor copil. Joia trecută, fetița s-a născut perfect sănătoasă. Însă după două zile, medicii i-au anunțat pe cei doi părinți că fetița lor se simte rău și are nevoie urgentă de oxigen, iar spitalul din Slatina nu dispune de aparatura necesară.

"De la 10 a suportat alteraţia plămânului şi până la ora 3.00 nu au încercat. Tocmai la 3 s-au gândit că trebuie să o ducem la Bucureşti", spune Mihăiţă Calcan, tatăl bebeluşului. De atunci s-au scurs nouă ore până când medicii au găsit un spital disponibil să o primească pe micuţă şi să-i administreze oxigen. La spitalul din Slatina a sosit o salvare dotată corespunzător, care urma s-o transporte la București. A fost însă prea târziu, copilul murise.

 

Plângeri, depuse la Colegiul medicilor, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și la Poliție 

 

"Trebuie precizat că rangul maternităţii noastre ne permite observația pacientului timp de trei zile. Poate o să vă întrebaţi de ce pacientul nu a fost transferat imediat, dar iniţial pacientul a avut o situaţie favorabilă care nu a necesitat transferul. Ulterior sunt consemnate toate demersurile noastre de transfer şi a fost trecut în foaia de observaţie şi nu pot să vă spun de ce nu s-a realizat acest lucru", a declarat Radu Ene, director medical la Spitalul Slatina.

Bărbatul susține că soția sa a născut în regim de urgență, prin cezariană. Părintele fetiței decedate a depus plângere la Colegiul medicilor, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și la Poliție. "Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală și au dispus efectuarea necropsiei nou-născutului", a menționat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. Conducerea spitalului județean Slatina a declanșat propria anchetă în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel