Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat a încercat să intre în casa lui Olaf Scholz: Purta o mască de Halloween - FOTO
WhatsApp
Un intrus care purta o mască de Halloween a încercat să intre în casa cancelarului german Olaf Scholz, relatează Politico.

În timp ce cancelarul german Olaf Scholz era ocupat să încerce să-și mențină coaliția unită, cineva care purta o mască de Halloween a încercat să pătrundă în casa lui. Duminică seara, un individ care purta mănuși, hanorac și o mască a avut acces într-un complex de apartamente din Potsdam (un oraș situat la periferia Berlinului), unde locuiește Scholz, a informat luni revista germană Der Spiegel, citând oficiali de securitate și publicând o captură de ecran din filmările de supraveghere ale clădirii.

Persoana a încercat să pătrundă într-un apartament, apoi a fugit de la fața locului după ce a fost observată, potrivit Der Spiegel. Aceasta nu a avut acces în clădirea în care se află apartamentul cancelarului german, precizează publicaţia.

 

Scholz nu era acasă la momentul spargerii

 

Scholz nu era acasă la momentul spargerii. Era ocupat încercând să menţină unitatea coaliţiei sale - formată din social-democraţii săi de centru-stânga, Verzii şi liberalii din FDP - într-o reuniune care a durat aproximativ 20 de ore şi care s-a încheiat fără un acord asupra mai multor probleme nerezolvate.

În timp ce reședința oficială a cancelarului german este Cancelaria Federală din Berlin, nu toți cancelarii aleg să locuiască acolo.

În timpul mandatului său, Angela Merkel a locuit într-un apartament civil din centrul Berlinului, cu securitate limitată.

Potrivit lui Der Spiegel, după incidentul din complexul de apartamente al lui Scholz sunt luate măsuri de securitate mai stricte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel