Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un băieţel de 9 ani, mort la o zi după ce a fost confirmat pozitiv Covid: „A început dintr-o dată să ţipe că nu poate respira“
WhatsApp
Familia unui băiețel de 9 ani, răpus de Covid-19 în câteva ore, a lansat un avertisment în care îi roagă pe părinţi să fie extrem de precauţi pentru a-şi proteja familiile şi să nu ignore virusul periculos.

În data de 24 ianuarie, când J.J s-a dus la culcare, le-a spus părinţilor că îl doare puţin în gât, motiv pentru care tatăl i-a administrat un medicament pentru tuse. A doua zi, băiatul în vârstă de 9 ani nu mai putea să respire. La doar o zi distanţă, după ce a fost confirmat pozitiv pentru Covid-19, copilul s-a stins din viaţă.

„Nu era niciun semn. Ce s-a întâmplat? Era fericit, iubitor, plin de viață. A doua zi s-a stins" a declarat tatăl său, în vârstă de 38 de ani, din Vernon, Texas.

Familia a împărtăşit public povestea sfâşietoare pentru a-i avertiza pe ceilalţi copii că virusul poate fi extrem de periculos chiar şi pentru cei mici: „Nici în cele mai negre vise nu mi-am imaginat că se poate întâmpla aşa ceva, mai ales unui copil de 9 ani. Covid poate lovi pe oricine. Chiar poate” a mai adăugat tatăl.

„Nu pot respira! Nu pot respira! Ajutor!”

 

„Nu pot respira! Nu pot respira! Ajutor!”, și-a amintit tatăl. „S-a așezat pe scaun și a căzut pe podea. A început apoi să sângereze din gură și nas”. Mama lui J.J., Priscilla, a sunat la 911 și o ambulanță l-a dus de urgenţă la un spital din oraş. Medicii i-au făcut două teste COVID-19. Testul rapid a fost negativ, dar celălalt test a fost pozitiv. I-au făcut apoi o verificare cu raze X şi au descoperit că pămânii îi erau plini de fluid.

Câteva zeci de minute mai târziu, băiatului i se aplicau manevrele de resuscitare. "Au trecut 32 de minute și i-au făcut CPR 32 de minute, ceea ce a fost teribil pentru că a rămas cu leziuni cerebrale", a continuat tatăl.

Medicii l-au transferat la centrul medical pentru copii Cook din Fort Worth. Familia a fost nevoită să conducă o oră cu maşina pentru a-şi vedea fiul. „Ne-au spus că inima și plămânii lui erau atât de afectaţi încât ar fi un miracol dacă ar supraviețui. Dar n-ar conta oricum, pentru că atunci când au trebuit să-i facă manevrele de resuscitare creierul său a cedat”.

“Nu ştiu cum s-a infectat. El a fost întotdeauna sub supravegherea noastră, niciunul nu mai avea virusul în organism, iar când ieşeam afară toţi purtam măşti”, a mai spus părintele. „Am stat lângă el toată noaptea şi nu s-a mişcat. Au venit doctorii şi mi-au spus că inima lui este din ce în ce mai slabă şi că probabil nu va rezista. La o oră jumătate distanţă s-a stins. Inima lui a cedat până la urmă”, a explicat tatăl, titrează Observator.tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel