Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un avion s-a prăbușit în Franța. Nu există niciun supraviețuitor
WhatsApp
Un avion turistic s-a prăbușit astăzi, cu puțin timp înainte de ora locală 17:00, în regiunea Isère din sud-estul Franței. Nu există niciun supraviețuitor.
FOTO: ILUSTRATIV. Sursa: Flickr.com

Un avion s-a prăbușit într-un munte din sud-estul Franței. Toate cele cinci persoane de la bord au murit, a informat presa locală. Se înțelege că avionul s-a prăbușit în apropiere de orașul Isere, sâmbătă, arată primele rapoartele.

Institutul de presă francez BFMTV a raportat că accidentul a avut loc în această seară, cu puțin înainte de ora 17:00, în apropierea orașului Adrets, citând o sursă din poliție.

 

Peste 100 de membri ai serviciilor de urgență se află la fața locului

 

Peste 100 de membri ai serviciilor de urgență se află la fața locului, inclusiv 60 de pompieri și 40 de jandarmi, iar o echipă de drone a răspuns la incident.

Presa locală a declarat că accidentul a implicat un mic avion de pasageri de tip Jodel D140 care decolase de pe aerodromul Versoud de lângă Grenoble și participa la călătoria sa inaugurală.

Se înțelege că din epavă au fost recuperate cinci cadavre, despre care se crede că sunt pilotul și o familie de patru persoane.

 

O familie de trei adulți și un copil

 

Potrivit serviciilor de urgență, cei decedați ar fi pilotul aeronavei precum și o familie formată din trei adulți și un copil care făcea un prim zbor.

Procurorul din Grenoble, Eric Vaillant, confirmă prezența unui copil în rândul victimelor, fără a preciza vârsta pentru moment.

 

Cauza accidentului este încă necunoscută

 

Câmpul în care s-a prăbușit avionul se află într-un cătun locuit la 850 metri deasupra nivelului mării și se află la aproximativ 100 metri de cea mai apropiată clădire.

Cauza accidentului este necunoscută în acest stadiu și se înțelege că procurorii francezi au deschis o anchetă, care urmează să fie condusă de jandarmeria transport aerian și de comandantul grupării de jandarmi Isère.

Sophie Rivens a văzut avionul de pasageri în flăcări. Chestionată de France 3 Alpes, primarul orașului Les Adrets mărturisește că a ajuns la fața locului imediat după pompierii voluntari din Les Adrets.

„Orice intervenție umană pentru a încerca să salveze victimele a fost imposibilă, deoarece avionul era deja carbonizat în mare parte”, a precizat Sophie Rivens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel