Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un autobuz care transporta persoane carantinate cu Covid în China s-a prăbușit. Momentan sunt 27 de victime decedate
WhatsApp
Un autobuz care transporta 47 de persoane în carantina Covid-19 din sud-vestul Chinei s-a prăbușit duminică dimineața înainte de zorii zilei, provocând moartea a 27 de persoane și rănirea altor 20.
Un autobuz care transporta persoane carantinate cu Covid în China s-a prăbușit. Momentan sunt 27 de victime decedate / Foto: Unsplash

Autobuzul s-a răsturnat pe o autostradă din provincia Guizhou, a precizat un scurt comunicat al poliției din comitatul Sandu, fără a menționa vreo legătură cu carantina. Răniții erau în curs de tratament, a precizat acesta.

Publicația chineză de știri economice Caixin a declarat că oficialii din Sandu au confirmat că pasagerii erau "persoane infectate cu Covid-19", fiind transportate din Guiyang, capitala provinciei, în comitatul Lido, care se află la aproximativ 200 de kilometri sud-est.

 

Poliția cercetează cauza accidentului

 

Autobuzul s-a răsturnat în jurul orei 02:40, potrivit presei locale. În urma accidentului, liderii provinciei au cerut o examinare a procedurilor de transfer și de izolare a pacienților infectați cu virusul.

Guiyang a raportat vineri aproximativ 180 de cazuri noi. China a menținut o politică strictă de 'zero-Covid' care izolează persoanele infectate și contactele apropiate pentru a încerca să limiteze răspândirea bolii.

 

China încearcă să țină sub control răspândirea Covid-ului și a Variolei maimuței

 

Vestea vine în contextul în care un oficial chinez de rang înalt din domeniul sănătății a sfătuit populația să evite contactul cu străinii pentru a preveni infectarea cu Covid sau Variola maimuței, după ce a fost raportat primul caz cunoscut de virus în China continentală.

'Pentru a preveni o posibilă infecție cu variola maimuței și ca parte a stilului nostru de viață sănătos, se recomandă ca 1) să nu aveți contact direct piele-pe-piele cu străinii', a postat sâmbătă pe pagina sa oficială Weibo Wu Zunyou, epidemiolog-șef al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, Wu Zunyou, conform Daily Mail.

Wu a cerut, de asemenea, ca oamenii să evite astfel de contacte cu persoanele care au fost în străinătate în ultimele trei săptămâni, precum și cu toți 'străinii', după cum a avertizat asupra vigilenței.

Postarea sa a fost distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare în weekend, dar secțiunea de comentarii de sub postarea sa inițială a fost dezactivată duminică și în primele ore ale zilei de luni la Beijing.

 

Un oraș din China a înregistrat vineri o infecție cu Variola maimuței la o persoană venită din străinătate

 

Orașul Chongqing, din sud-vestul țării, a înregistrat vineri o infecție cu Variola maimuței la o persoană sosită din străinătate, marcând prima infecție cunoscută de Variola maimuței din China continentală, în contextul recentei epidemii globale a virusului.

Persoana infectată este un cetățean chinez în vârstă de 29 de ani care a zburat în Chongqing pe 14 septembrie din Spania, a declarat ulterior Centrul pentru Controlul Bolilor.

Riscul de transmitere a fost scăzut, deoarece persoana a fost plasată în carantină la sosirea în Chongqing, a precizat comisia municipală de sănătate într-o declarație. Toate contactele apropiate au fost izolate și puse sub observație medicală.

Aproximativ 90 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat focare ale acestei boli virale, pe care Organizația Mondială a Sănătății a declarat-o urgență sanitară globală. Au fost confirmate peste 60.000 de cazuri, iar unele țări non-endemice au raportat primele decese legate de această boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel