Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un american s-a mutat în România special pentru a-și crește copiii: „România este perfectă”
WhatsApp
Un american stabilit în România a atras atenția internauților după ce a povestit pe TikTok motivele pentru care consideră această țară locul ideal pentru a-și crește copiii.
Un american s-a mutat în România special pentru a-și crește copiii: „România este perfectă” / Foto: TikTok

Într-un videoclip recent, el a vorbit despre valorile fundamentale ale românilor care l-au determinat să aleagă România în locul Statelor Unite ale Americii.

„Unul dintre motivele pentru care am ales să ne creștem copiii în România și nu în SUA este că România încă practică ceea ce eu numesc triada nucleară. Adică să îți iubești familia, să te iubești pe tine însuți și să îl iubești pe Dumnezeu. Și cred că acest lucru este atât de important pentru dezvoltarea unui copil pentru a deveni o ființă umană bună și decentă,” a spus acesta în videoclipul său, care a devenit rapid viral.

Americanul, care a menționat că a fost crescut baptist și că soția și fiul său sunt ortodocși, a subliniat că, deși el nu este neapărat religios, consideră că este esențial ca fiecare persoană să aibă o credință fundamentală în iubirea față de familie, față de ceilalți și față de ceva mai mare decât ei înșiși.

„Este corect să vă iubiți unii pe alții și este corect să iubiți ceva sau pe cineva mai mare decât voi înșivă, iar exemplul meu este Dumnezeu. Noi toți credem în Dumnezeu în această familie. Vreau să știu ce credeți, dacă credeți că acesta este unul dintre lucrurile care fac ca România să fie atât de perfectă, spuneți-mi. ” a adăugat el.

 

Clipul său a strâns rapid mii de aprecieri și sute de comentarii

 

Mulți români și-au exprimat acordul și aprecierea pentru perspectiva sa. Un utilizator a comentat: „Acest lucru este adevărat! Și adaugă că nu vindem arme pentru a ucide oameni nevinovați pe alte continente. Istoria noastră este despre apărarea pământului nostru, a vieților noastre!”

Un alt comentariu a evidențiat importanța valorilor religioase în România: „Aveți dreptate, domnule! Un sat ar fi cea mai bună alegere în România și da, poporul român îl pune pe Dumnezeu pe primul loc în toate. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe dumneavoastră și familia dumneavoastră!”

Alții au subliniat siguranța și sănătatea comunităților românești: „România este o țară sigură, cu atât de multe tradiții, este o țară sănătoasă. Ați făcut alegerea corectă!”

Americanul a răspuns și el la comentariile primite, arătându-și aprecierea pentru susținerea primită și confirmând că România a fost cea mai bună alegere pentru familia sa: „Aveți dreptate. SUA a fost minunată pentru mine și soția mea în primii ani de viață, dar acum, cu un copil, trebuie să ne gândim ce este mai bine pentru el, iar răspunsul este România, fără îndoială.”

Reacțiile la videoclipul său nu au întârziat să apară, mulți utilizatori ai platformei exprimându-și acordul cu perspectiva sa asupra valorilor familiale și ale comunității din România. Alții au lăudat decizia sa de a se muta într-o țară unde simte că valorile sale fundamentale sunt respectate și promovate.

Acest val de comentarii pozitive arată că mulți români sunt mândri de cultura și tradițiile lor și apreciază faptul că cineva din afara țării le recunoaște importanța. Videoclipul americanului continuă să adune vizualizări și aprecieri, iar discuția inițiată de el pe TikTok a deschis o conversație mai amplă despre valorile care fac din România un loc special pentru creșterea copiilor.

 

@fattaurengaming Romania's Relationship with God #fyp #romania #romana #doamne #jesus #religion #viata #orthodox #viatamea ♬ Miserere mei, Deus - Choir of King's College, Cambridge
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel