Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un aeroport din Belgia amenință că va trebui să își înceteze activitatea
WhatsApp
Aeroportul din Liège riscă să își întrerupă activitatea, după ce auditorul Consiliului de Stat a recomandat anularea autorizației sale de mediu la sfârșitul lunii februarie.
Foto: Ilustrativ/ Sursa: pexels.com

Aeroportul din Liège se confruntă cu amenințarea întreruperii activităților sale, după ce auditorul Consiliului de Stat a recomandat, la sfârșitul lunii februarie, anularea autorizației sale de mediu.

La sfârșitul lunii ianuarie 2023, Guvernul valon a aprobat o nouă autorizație de mediu pentru Aeroportul din Liège, stabilind un plafon anual de 55.000 de zboruri.

Această restricție a fost stabilită în urma unui acord politic majoritar, deși inițial ministrul Mediului, Céline Tellier, a propus un plafon de 50.000 de zboruri, relatează L'Echo.

Cu toate acestea, autorizația emisă includea cifra de 50.000 de zboruri. După ce asociațiile Canopea și Dryade au contactat Consiliul de Stat pentru a examina chestiunea, auditorul a emis un aviz negativ, recomandând anularea autorizației valabile până în 2040. Chiar dacă opinia auditorului nu este obligatorie, există tendința ca instanța să îi urmeze recomandările.

Citește și: Românii din Belgia care fac naveta la muncă pot primi o rambursare a costurilor. Se aplică și pentru bicicliști

Aeroportul din Liège se teme că va fi nevoit să își întrerupă imediat activitățile în cazul în care Consiliul de Stat va anula autorizația. Într-o analiză juridică transmisă miniștrilor valoni, aeroportul a estimat că așteptarea deciziei legale nu este recomandată sau judicioasă, având în vedere probabilitatea ca instanța să urmeze opinia auditorului său.

Astfel, aeroportul solicită Guvernului valon să intervină pentru a rezolva situația, fără a aștepta decizia instanței. Această abordare este împărtășită și de către ministrul valon al Aeroporturilor, Adrien Dolimont. Cu toate acestea, acesta exclude posibilitatea de a renegocia numărul de zboruri, în ciuda dorinței partidului Ecolo de a reduce plafonul la 50.000 de unități, conform informațiilor furnizate de cotidianul menționat.

----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel