Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un adăpost din Olanda a salvat două cățelușe bolnave dintr-o canisă din România. Surorile Sansa și Arya au primit o șansă la viață
WhatsApp
Organizația Animal Ambulance De Ronde Venen/Amstelland/Stichtse Vecht a preluat doi câini - surori husky, bolnave, dintr-o canisă din România, plină cu aproximativ 1.500 de câini. Într-o stare de sănătate precară și extrem de slăbite, surorile husky erau victime ale condițiilor mizere și lipsei de îngrijire.
Foto: Câinii salvați din România/ Sursă: ad.nl

Un adăpost din Olanda a intervenit pentru a salva două surori husky, Sansa și Arya, aflate într-o stare gravă de sănătate într-o canisă din România. Cele două câțelușe, extrem de slăbite și bolnave, au fost aduse într-o canisă temporară din Olanda, unde primesc acum îngrijire medicală și vor fi pregătite pentru a găsi o nouă familie.

Miriam Bosman, coordonatorul ambulanței pentru animale, a sosit dimineața devreme pentru a transporta câinii în Olanda. Deși efortul său a început devreme, Bosman a găsit cele două surori într-o canisă temporară pe terenul fermei, unde ambulanța pentru animale era parcată.

”Monitorizăm starea lor de sănătate 24/24 de ore”

 

Condițiile în care au fost ținute animalele în România erau dezastruoase. „Am adus câinii de urgență în Olanda. Deși această canisă temporară este doar o soluție provizorie, reprezintă un mare progres față de locul din care provin”, a declarat Bosman. Câinii au fost găsiți în condiții care le-ar fi fost fatale fără intervenția promptă a organizației.

Cei doi husky, denumiți Sansa și Arya, au fost recuperați împreună cu alți nouă cățeluși. Organizația a preluat câinii pentru a le oferi îngrijire și pentru a-i pregăti pentru adopție. „Noi lucrăm acum la construirea unei canise noi, care va oferi condiții mai bune pentru câini și va preveni evadarea acestora”, a explicat Bosman, indicând locul unde va fi amplasată noua canisă.

2. Foto: Câin... (sansa-si-arys_25872000.JPG)

În prezent, Sansa și Arya primesc tratament pentru giardia, o infecție parazitară care le-a afectat grav starea de sănătate. Cu toate că au început să se îmbunătățească datorită îngrijirii medicale și a unei diete adecvate, procesul de recuperare este încă în desfășurare. „Giardia a cauzat o umflare a burticii, dar am instalat camere de supraveghere pentru a monitoriza starea lor 24 de ore din 24”, a adăugat Bosman.

Pe parcursul recuperării, cei doi câini vor continua să fie supuși unui tratament medical și vor beneficia de multă atenție și dragoste. După ce își vor reveni complet, vor fi disponibili pentru adopție prin intermediul organizației. Bosman subliniază importanța cercetării amănunțite înainte de a adopta câini din străinătate și recomandă lucrul exclusiv cu organizații de încredere. „Adopția nu trebuie să fie o decizie pripită. Trebuie să investești timp și resurse pentru a te asigura că faci alegerea corectă”, a conchis ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel