Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A fost salvat ultimul supravețuitor după prăbușirea hotelului din Kröv. Femeia a fost găsită după 24 de ore
WhatsApp
În timp ce e echipele de salvare au reușit să recupereze ultima supraviețuitoare după prăbușirea hotelului din Kröv, identitatea și locul celui de-al doilea decedat, un bărbat care este încă în dărâmături, rămân neclare.
Hotelul prăbușit este situat în orașul Krov

Un hotel din Kröv, Renania-Palatinat, s-a prăbușit parțial miercuri seara, provocând moartea a două persoane. Potrivit autorităților, prima victimă a fost recuperată miercuri seara târziu. Era o femeie în vârstă de 63 de ani, a confirmat purtătorul de cuvânt al poliției. Cel de-al doilea decedat, un bărbat, este încă în dărâmături. Inspectorul pentru controlul incendiilor și dezastrelor, Jörg Teusch, a declarat că bărbatul, care se presupune că este proprietarul hotelului, nu a fost încă recuperat din cauza riscurilor mari de prăbușire.

Locuințele învecinate au fost evacuate: 21 de persoane nu vor ști când se vor putea întoarce acasă

 

Miercuri seara, echipele de salvare au reușit să recupereze ultima persoană supraviețuitoare, o femeie, care a fost scoasă din clădire după aproape 24 de ore de la prăbușire. Salvată cu aplauze, ea a fost dusă la spital, confirmând un purtător de cuvânt al pompierilor.

Până în prezent, cinci persoane au fost salvate. Printre acestea se numără un copil de doi ani și două femei. Doi bărbați, salvați cu răni ușoare, au fost identificați ca fiind tatăl și mama copilului. Potrivit ziarului „Bild”, tatăl copilului, care a suferit răni la brațe și picioare, nu este în pericol de moarte. „Suntem fericiți că familia s-a reunit, după ce femeia a crezut că soțul ei a murit”, a declarat Jörg Teusch.

Citește și: Un balcon s-a prăbușit la Napoli peste altele, situate la etajele inferioare. Mai mulți răniți, decedați și 800 de evacuați

Echipele de salvare au intervenit cu dificultate din cauza riscului acut de colaps al clădirii, utilizând drone pentru a evalua situația. Acoperișul hotelului s-a prăbușit, comprimând două etaje. Imaginile de la fața locului arată dărâmături de beton și o mobilizare de 250 de salvatori, dintre care 150 sunt în continuare activi, scrie Morgen Post. 

Evacuarea a afectat și trei case învecinate, forțând 21 de persoane să părăsească locuințele. Încă nu se știe când se vor putea întoarce acasă, iar unii locuitori sunt găzduiți la rude, iar alții sunt îngrijiți local. Poliția și pompierii nu au oferit încă detalii despre cauzele prăbușirii. Martorii au relatat o bubuitură urmată de un nor mare de praf, iar un bărbat a declarat că podeaua sub el a cedat în momentul prăbușirii.

Vezi și: Se întâmplă și în Spania: restaurantul prăbușit în Palma de Mallorca nu avea autorizație. S-a aflat cine erau victimele 

Despre Kröv. Kröv este un mic oraș situat în landul Renania-Palatinat, în vestul Germaniei, pe malul râului Mosella. Este cunoscut pentru peisajele sale pitorești și pentru vinurile de calitate produse în regiunea viticolă Mosel. Orașul are o populație mică și se remarcă prin arhitectura tradițională și festivalurile sale locale. Kröv este adesea apreciat pentru frumusețea sa naturală și pentru atracțiile turistice legate de vinificație.

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel