Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimul mesaj trimis de echipa din care făcea parte și românul mort în explozia din Italia
WhatsApp
O explozie devastatoare la hidrocentrala Enel Green Power de pe Lacul Suviana a provocat moartea a trei muncitori, patru sunt încă dispăruți, în timp ce cinci sunt internați în stare gravă la spitale din Bologna, Cesena, Parma și Pisa. Iată ultimul mesaj trimis de echipă, înainte de tragedie.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Printre cei afectați se numără și românul Pavel Petronel Tănase, în vârstă de 45 de ani, din Settimo Torinese, alături de alți doi colegi, Mario Pisani, 74 de ani, și Vincenzo Franchina, în vârstă de 36 de ani, recent căsătorit în mai 2023.

Evenimentul tragic a avut loc în timp ce cei 15 membri ai echipei efectuau lucrări de întreținere la centrala electrică. Companiile implicate în momentul accidentului erau din diverse regiuni ale Italiei, precum Veneto, Lombardia și Liguria. 

 

„Ar trebui să terminăm săptămâna aceasta”

 

O altă victimă, un muncitor în vârstă de 37 de ani care venise din Lombardia, tehnician la o companie foarte specializată din Milano, este căutat cu disperare.

El declarase în urmă cu câteva zile: "După un an și jumătate, ar trebui să terminăm săptămâna aceasta. În aceste ore vom testa turbinele și apoi voi pleca acasă", conform Il Messaggero. Până acum, el, la fel ca și ceilalți care în ultimele luni au lucrat pe rând la lucrările de renovare a celei mai puternice centrale electrice din Emilia-Romagna, deveniseră o familie.

O persoană de la hotelul în care stăteau povestește: "Petreceau săptămâni întregi aici, dar și câteva zile, în cele din urmă se înfiripa o prietenie. De aceea am fost foarte îngrijorați, nu aveam nicio veste despre el. După ce am auzit despre teribilul accident, despre explozie, am încercat să-l căutăm, dar fără succes.”

Tragedia a lovit dur comunitatea locală. Atmosfera încărcată de îngrijorare este palpabilă în hotelurile și pensiunile din zonă, unde muncitorii își petreceau timpul liber.

După această tragedie, accentul se pune și mai mult pe siguranța la locul de muncă și pe respectarea strictă a regulilor de securitate. 

„Răniții sunt în stare gravă, dar au primit ajutor imediat”, a declarat primarul din Bologna, Matteo Lepore, care este și primar al orașului metropolitan. Acum, accentul se pune și pe siguranța șantierului și pe contractele externe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel