Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ulei de măsline extravirgin falsificat: 37.000 de litri confiscați în Italia / GALERIE FOTO
WhatsApp
Au fost descoperite trei laboratoare clandestine folosite pentru fabricarea și distribuirea ilegală a uleiului de măsline extravirgin adulterat, în Italia. 
Foto: Uleiul de măsline contrafăcut și laboratorul clandestin / Sursă: ANSA.it

Poliția financiară din Cerignola, în provincia Foggia, a descoperit trei laboratoare clandestine folosite pentru producerea și comercializarea ilegală a uleiului de măsline extravirgin adulterat. Operațiunea a dus la confiscarea a peste 37.000 de litri de produs falsificat în diverse depozite din zona rurală a Cerignolano.

2. Foto: Ulei... (ulei-de-masline---fabrica-clandestina_63975700.JPG)

Ancheta a relevat că uleiul, prezentat ca extravirgin, era de fapt un amestec de ulei de semințe de floarea soarelui cu un conținut ridicat de acid linoleic, colorat artificial cu clorofilă și beta-caroten în cantități care depășesc limitele legale pentru produsele alimentare. Acest amestec era ambalat în bidoane și conserve care purtau înscrisuri atestând calitatea extravirgină a produsului, cu intenția de a fi vândut pe piață.

3. Foto: Ulei... (ulei-contrafacut_97230200.JPG)

În cadrul operațiunii, au fost confiscate toate echipamentele folosite pentru amestecarea și ambalarea ilegală a uleiului, printre care 15 rezervoare mari și mii de conserve de 5 litri. Trei persoane au fost denunțate la Parchetul din Foggia pentru infracțiuni legate de comercializarea substanțelor nocive și falsificarea produselor alimentare, iar doi dintre aceștia vor fi cercetați și pentru încălcări administrative privind lipsa indicatiilor de trasabilitate și calitate ale alimentelor.

4. Foto: Ulei... (ulei-de-masline-contrafacut_52455700.JPG)

5. Foto: Ulei... (ulei-de-masline-contrafacut-italia_07513400.JPG)

------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel