Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucrainenii vor fi dați afară din hotelurile din Bulgaria de la 1 decembrie. Motivele
WhatsApp
O parte dintre hotelurile din Bulgaria vor elibera, începând cu 1 decembrie, refugiații ucraineni cazați în cadrul programului de asistență.
Foto ILUSTRATIV

Acest lucru a fost stabilit în timpul ședinței Asociației Bulgare de Turism, potrivit Știrile PRO TV. Motivul este suspendarea finanțării alimentare. Din 16 noiembrie, statul a început să plătească doar 15 leva pe noapte.

De atunci, situația alimentară a fost salvată cu ajutorul donațiilor și a organizațiilor neguvernamentale. Însă din cauza costurilor, aproximativ o cincime dintre hotelurile de pe coasta de sud a Mării Negre nu mai funcționează în cadrul programului.

Asociația spune că ucrainenii se pot muta în hotelurile care continuă să aplice programul după 1 decembrie, deși regulile spun că acesta nu mai poate fi folosit după o mutare.

De asemenea, asociația dorește ca statul să plătească urgent tranșele pe care le datorează pentru adăpost.

 

Vezi și 

 

România primește refugiații ucraineni, dați afară de bulgari din hoteluri

 

Refugiaţii de război din Ucraina au fost mutaţi în luna iunie din hotelurile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre în centre de primire înainte de începutul sezonului estival, potrivit guvernului de la Sofia, citat de DPA.

„Bulgaria nu îşi mai permite să întreţină cetăţeni ucraineni în hotelurile de pe plajă”, a explicat viceprim-ministrul Kalina Konstantinova într-un mesaj video. Potrivit autorităţilor, aproximativ 90.000 de persoane din Ucraina au rămas în această ţară din UE. Sezonul turistic la Marea Neagră începe în prima jumătate a lunii iunie.

Mulţi refugiaţi au refuzat până acum să se mute din hoteluri în case de vacanţă administrate de stat în interiorul tarii. A existat puţin interes pentru excursii special organizate cu trenul sau autobuzul. Mulţi se tem că ar putea să nu existe servicii de îngrijire medicală sau magazine în staţiuni de vacanţă unele izolate. Potrivit presei bulgare, doar 500 de refugiaţi au folosit această posibilitate.

Ca măsură de protest față de această hotărâre, unii refugiați s-au răzbunat recurgând la gesturi extreme. Mai exact, pe Twitter apare o fotografie în care refugiații ar fi mânjit pereții camerelor cu excremente umane cu mesajul „Slava Ukraini”.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel