Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina. Povestea Nataliei, actrița de la Teatrul Mariupol pe care au salvat-o de la moarte 10 minute de întârziere
WhatsApp
Atunci când vine războiul, nu mai contează cine ești, că ești actor sau cerșetor. Bombele nu au milă, iar focul mistuie pe oricine prinde în cale. Natalia Kvyatkivska, actrița Teatrului Dramatic regional din Mariupol, care a fost bombardat, a fost la distanță de 10 minute de moarte. Aceasta a povestit cum a reușit să scape în viață și să fugă la Khmelnytsky timp de patru zile. Aceasta a evacuat întreaga familie sub foc și a condus patru zile până în regiunea Khmelnytsky, unde a găsit refugiu la un coregraf prieten.
Ucraina. Povestea unei actrițe de la Teatrul Mariupol pe care au salvat-o de la moarte 10 minute de întârziere

Actrița Teatrului Dramatic Regional din Mariupol, Natalia Kvyatkivska, se află în sala Teatrului Dramatic Regional Mykhailo Starytsky, în prezent. Însă, femeia își amintește cu mult amar în suflet că a văzut după bombardament un teatru în flăcări, în care a lucrat timp de 24 de ani și în care și-ar fi putut pierde viața.

"Eram în data de 15 martie în drum spre teatru și m-am oprit puțin înainte de el, la  mașină cu legume. M-am gândit să iau o vânătă. Ajung puțin mai târziu la teatru și văd fum negru, văd sala noastră de repetiții de la etajul trei, dar fără etajul patru.. a dispărut ... Picioarele mele s-au înmuiat instant ... Am văzut niște oameni pe care îi mai văzusem pe acolo, cu un câine mare, m-am apropiat de ei și i-am întrebat când s-a întâmplat? Au spus că acum 10 minute. Dacă n-aș fi întârziat aș fi fost acolo..M-am plimbat în jurul teatrului și am strigat. ", a povestit actrița.

 

Natalia și-a pus toată încrederea într-un străin pentru a-și salva viața ei și a familiei sale

 

Natalia și familia ei au plecat din Mariupol pe 19 martie la ora 5 dimineața, la câteva minute după ce obuzele au lovit două clădiri vecine. Spune că acest lucru a putut fi făcut doar cu un transport privat: "Fostul meu soț mi-a spus: avem câteva secunde, nici măcar un minut. Și ne aruncă într-o dubă. Eu aveam o valiză atât de mică cu documente, am reușit să iau această valiză, omul a fugit spre casă, iar fiica cea mică încă dormea. Deci, sub un morman de haine și pături, el o apucă și o aruncă în dubă. ", își amintește terifiată Natalia Kvyatkivska.

Potrivit Nataliei, a durat patru zile pentru a ajunge la Khmelnytsky: "Erau bombardamente și s-a condus încet, precaut. Șoferul acela, Dumnezeu să-l binecuvânteze, nu știu ce fel de om este, pentru că noi nu am condus, am stat în spate iar el și-a riscat viața. Mergeam cu mașina, iar de o parte și de alta explodau obuzele. Și apoi am mers undeva mai liniștit, în afara orașului și tot a luat o mulțime de oameni care erau neajutorați. Aceștia sunt adevărați eroi, care și-au riscat viața, ne-au salvat. ", adaugă actrița.

 

Neavând rude în zona în care a fugit, actrița a apelat la ajutorul unui coleg de scenă

 

În Khmelnytsky, spune Natalia Kvyatkivska, a fost așteptată de un coleg de teatru cu care a lucrat înainte de război - coregraful Yuri Savvon. El spune că a avut ocazia să facă cunoștință cu Teatrul din Mariupol când a fost invitat acolo pentru o producție a regizoarei Lyudmila Kolosovych. Potrivit acestuia, a fost invitat la Teatrul Mariupol în calitate de coregraf pentru a pune în scenă coregrafia pentru piesa ei "Dragoste pentru Pernemplin".

Potrivit coregrafului Yuri Savvon, Natalia Kvyatkivska este planificată să se implice în noi proiecte la Teatrul Dramatic Regional Starytsky. "Când vezi că te sună actorii, în perioada asta de război și nu există nicio legătură, această incertitudine este foarte ucigătoare. Îți construiești cea mai rea imagine în cap, înainte de primul apel. Când am văzut că actrița de la Teatrul Mariupol m-a sunat, acest sentiment nu poate fi transmis. Panică. Dar îmi spune că e bine și se află în Zaporizhia și că merge la Khmelnytsky. ", spune Yuri Savvon.

Cu toate aceste necazuri, Natalia Kvyatkivska a încheiat într-o notă de optimism: "Nu mi-am pierdut oamenii. Oameni care simpatizează, cărora nu trebuie să le explici nimic, înțeleg totul și așa mai departe. Acest lucru se întâmplă, Dumnezeu are planurile și căile sale".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel