Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina. Povestea de dragoste a doi militari, care a emoționat o lume întreagă: cuplul s-a căsătorit în vreme de război
WhatsApp
Duminică, 6 martie, Lesya Ivashchenko și Valeriy Filimonov, doi membri ai forțelor de apărare ucrainene, s-au căsătorit la un punct de control de la periferia Kievului.
Ucraina. Povestea de dragoste a doi militari, care a emoționat o lume întreagă: cuplul s-a căsătorit în vreme de război

Nu este modul în care cuplul plănuia să se căsătorească, dar dorința de a-și uni destinele a fost mai mare decât condițiile actuale. Cu câteva săptămâni în urmă, erau oameni normali care locuiau în capitala ucraineană și nu s-ar fi gândit că vor lua parte la război înainte de nuntă, însă viața este imprevizibilă.

Odată cu invazia rusă în țara lor natală, au decis să devină voluntari civili în armată. "Vor să ne apere orașul împreună", a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, pentru The Washington Post. Timpul era esențial.

Potrivit CNN, un militar a supravegheat ceremonia, iar mirii au purtat haine de camuflaj marcate cu banda galbenă caracteristică armatei ucrainene. Oricât de neortodoxă a fost nunta, aceasta a respectat totuși foarte mult tradiția: S-a ținut un buchet, mireasa a purtat un voal, s-au pus verighetele și s-au rostit jurămintele de dragoste.

Pe lângă Klitschko, colegii de arme ai cuplului au participat ca invitați la nuntă, ținând în mână trandafiri albi în timp ce stăteau în mulțime.

 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Vogue (@voguemagazine)

 

Povestea de dragoste a doi militari ucraineni care a emoționat o țară întreagă

 

Ivashchenko și Filimonov sunt împreună de peste 20 de ani și au o fiică în vârstă de 18 ani, care a putut asista la ceremonie prin Zoom. Având în vedere că viitorul este atât de incert, au decis să își ia un angajament oficial: "Nu știi niciodată ce se va întâmpla", a declarat Filimonov pentru Reuters.

"Trebuie să luăm cât de mult putem din viață", a adăugat Ivashchenko. "Sunt fericită că suntem în viață, că această zi a început, că soțul meu este în viață și că este cu mine". După ceremonie, ei au organizat o mică petrecere completată cu un toast cu șampanie și tort de nuntă. 

Nunta, care a fost surprinsă de fotografi, a atras atenția la nivel mondial, în timp ce lumea se roagă pentru libertatea Ucrainei. Chiar și în cele mai întunecate zile, dragostea îți dă putere să mergi mai departe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel