Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina a legalizat consumul de canabis în scop medicinal. ”Peste șase milioane de persoane au nevoie”
WhatsApp
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat o lege care legalizează consumul medical de canabis, potrivit unei baze de date parlamentare.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

”Peste 6 milioane de persoane, inclusiv pacienţi cu cancer, civili cu tulburare de stres post-traumatic şi soldaţi răniţi au nevoie de medicamente care conţin canabis”, a declarat un  parlamentar ucrainean.

Legea semnată marţi de Zelenski va intra în vigoare abia la şase luni după ce va fi publicată oficial, iar interdicţia de a vinde sau de a furniza canabis pentru uz recreaţional va rămâne în vigoare.

Când va intra în vigoare legea 

 

Parlamentul ucrainean a sprijinit legislaţia susţinută de voluntari în război în decembrie, însă politicieni din partidul fostului premier Iulia Timoşenko au împiedicat ca proiectul să ajungă pe masa lui Zelenski pentru a fi semnat. Ei cred că legea reprezintă o ameninţare pentru viitorul ţării, informează Agerpres. 

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a sprijinit legislaţia şi urmează să prezinte o listă de boli şi afecţiuni pentru care ar trebui prescris canabisul în scop medical.

Legislaţia prevede licenţe speciale pentru cultivarea şi vânzarea de canabis, precum şi supraveghere video 24 de ore din 24 a producătorilor, accesibilă poliţiei. 

În Europa, 19 țări au legalizat canabisul în scop medicinal sau au adoptat legi care permit accesul la anumite produse pe bază de canabis în anumite condiții medicale. Este vorba despre Germania, Olanda, Italia, Spania, Franța, Portugalia, Marea Britanie, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Georgia, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Macedonia de Nord, Polonia, Suedia, Elveția. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel