Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucigașul româncei Maria Campai a răspuns întrebărilor adresate de judecător. Decizia instanței, de luni după-amiază
WhatsApp
Arestarea tânărului de 17 ani, acuzat de uciderea brutală a Mariei Campai, în vârstă de 42 de ani, a fost validată de Parchetul pentru minori din Brescia - Italia. 
Sursă: gazzettadimantova.it

Evenimentul cutremurător a avut loc pe data de 19 septembrie în orașul Viadana, provincia Mantua, a șocat nu doar comunitatea locală, ci întreaga țară. 

În prezent, adolescentul se află încarcerat în închisoarea pentru minori Beccaria din Milano, acolo unde a fost dus încă de vineri, după ce a indicat autorităților locul în care a abandonat trupul neînsuflețit al victimei. Maria Campai a fost găsită într-un garaj din Viadana, ascunsă de cel care, conform acuzațiilor, i-a curmat viața într-un mod crud și premeditat.

Interogat luni, timp de o oră și jumătate de către magistrații de la Tribunalul pentru Minori din Brescia, tânărul a răspuns la întrebările legate de circumstanțele crimei. Avocatul său, Paolo Antonini, a declarat că nu se vor face declarații suplimentare deocamdată, subliniind că expunerea mediatică deja afectează nu doar investigațiile, dar și starea emoțională a clientului său. În cele din urmă, judecătorul a validat arestarea preventivă a presupusului criminal. 

Albanezul a premediat crima

 

Detalii suplimentare din anchetă au scos la iveală aspecte îngrozitoare despre mintea tânărului suspect. Înainte de comiterea faptei, acesta a efectuat mai multe căutări online legate de tehnici de ucidere, inclusiv articole precum „cum să omori pe cineva cu mâinile goale” și „cum să lovești în față pentru a provoca răni mortale”. De asemenea, interesul său pentru arte marțiale mixte (MMA) și metode de sugrumare indică o planificare minuțioasă a atacului. Ancheta arată că tânărul, cetățean de origine albaneză, nu a acționat din impuls, ci a gândit fiecare pas al crimei, cercetând atent modurile în care ar putea să-și ducă la îndeplinire intențiile violente.

Pe lângă violența fizică, cercetările arată o latură întunecată a personalității suspectului, care include un interes pentru practici sexuale extreme și fascinația pentru figuri violente din trecutul recent. În mesajele de pe rețelele de socializare, acesta își exprima admirația pentru Filippo Turetta, un tânăr care și-a ucis prietena, Giulia Cecchettin, un caz mediatizat intens în Italia. Mai mult, anchetatorii au descoperit imagini cu simboluri naziste, precum svastici, în telefonul său, adâncind îngrijorările legate de starea mentală și influențele negative din viața adolescentului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel