Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turist, căzut înr-o prăpastie de șase metri în Valea lui Stan, salvat cu succes de salvamontiști și jandarmi
WhatsApp
Un turist rănit în Valea lui Stan, din județul Argeș, a fost salvat de j andarmi, polițiști, pompieri și salvamontiști.
Foto ilustrativ. Sursa: Salvamont Arges

Căzut într-o prăpastie, bărbatul a fost scos de echipele de căutare-salvare formate din jandarmii din cadrul Postului Montan Arefu, pompieri și salvamontiști, apoi transportat până la drumul principal, de unde a fost preluat de către un echipaj SMURD.

Intervenția a fost un succes, însă autoritățile atrag atenția turiștilor care tranzitează zona montană a județului Argeș despre faptul că traseele montane se află în condiții de iarnă în această perioadă, astfel că este necesară echiparea corespunzătoare, cât și urmarea traseelor marcate.

„În apa de izvor de munte, în prăpastie, la câteva grade peste 0... Așa și-au petrecut Sâmbăta Mare jandarmii din cadrul Postului Montan Arefu. Însă au primit o răsplată pe măsura efortului: se pot mândri că au salvat o viață. Peste două ore de misiune au petrecut în aceste condiții jandarmii, împreună cu pompieri, polițiști și salvamontiști pentru a salva un turist căzut într-o prăpastie de aproximativ 6 metri pe Valea lui Stan din județul Argeș. Misiunea a fost îndeplinită cu cel mai bun final posibil în condițiile date, însă atragem atenția celor care tranzitează în aceste zile traseele montane asupra faptului că acestea se află în condiții de iarnă, astfel că este necesară o echipare corespunzătoare și o atenție mărită”, au transmis  jandarmii din cadrul Postului Montan Arefu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel