Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei tinere, dintre care una minoră, practicau prostituția într-un apartament din Alba Iulia. „Peștele” lor a fost reținut 
WhatsApp
Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, azi, 6 august, punerea în mişcare a acţiunii penale față de un inculpat de sex masculin, aflat în stare de reținere pe o durată de 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.
Foto ILUSTRATIV

Procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 zile, perioadă în care inculpatul trebuie să respecte obligaţiile impuse de art. 215 alin. 1 C.proc.pen. Suplimentar, pe durata controlului judiciar, procurorul a stabilit obligația ca inculpatul să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului.

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive, relatează  proalba.ro.

În fapt, în perioada 2019 – 2021, inculpatul a determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către trei persoane de sex feminin, una dintre acestea fiind minoră, punându-le la dispoziţie în acest sens un apartament situat în Municipiul Alba lulia. De asemenea, aceeași persoană, în vederea racolării de clienţi, a postat mai multe anunțuri prin care se ofereau servicii sexuale pe un site, la rubrica Matrimoniale, iar din sumele de bani obținute în urma practicării prostituției, inculpatului îi revenea un procent de 60%. 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel