Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români, suspectați de clonarea cardurilor bancare în Puerto Rico, căutați de polițiști
WhatsApp
Trei bărbați români au fost dați în urmărire, fiind suspectați de clonarea cardurilor bancare.
Trei români, suspectați de clonarea cardurilor bancare în Puerto Rico, căutați de polițiști

Agenți din cadrul Biroului de Poliție din Puerto Rico, din cadrul Direcției de Investigații de Furt și Fraude împotriva Instituțiilor Bancare, Financiare și Cooperative, caută trei bărbați români suspectați de clonarea cardurilor bancare.

Potrivit autorităților, persoanele identificate au plasat dispozitive electronice „Skimmer” în terminalele ATM pentru a obține informații bancare.

Doi dintre cei trei suspecți, Paun Paul și Gheorhe Eduard Chiper, de origine română, se află în prezent pe insulă, scrie noticel.com.

Vezi si: Român extradat din Polonia în Mexic: Conducea o grupare criminală internațională

Poliția a precizat că, dacă cineva are informații care pot ajuta la localizarea acestor persoane, poate contacta cea mai apropiată secție de Poliție din Puerto Rico.

Clonarea cardurilor bancare se face când anumite dispozitive sunt instalate ilegal pe bancomate sau pompe de combustibil pentru a capta informațiile de pe contului bancar și codurile PIN ale deținătorilor de carduri.  

Infractorii folosesc datele furate pentru a clona carduri de debit sau de credit, cu care ulterior sustrag banii din conturile victimelor. Consumatorii sunt încurajați să privească cu atenție bancomatele și terminalele POS înainte de a le utiliza.

Italia. 14 români arestați pentru clonare de carduri bancare. Au dat zeci de lovituri de peste 100.000 de euro

"Dacă observați operațiuni de manipulare sau ceva neobișnuit la bancomate, nu utilizați aparatul. Vă rugăm să contactați imediat instituția financiară și poliția", au transmis reprezentanții Poliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel