Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români și un moldovean, falși surdo-muți, arestați în Italia: cei patru agresau clienții care nu le dădeau bani
WhatsApp
O escrocherie pusă la cale de trei bărbați și o femeie, care se prefăceau că sunt surdo-muți a fost descoperită în parcarea Decathlon din Villafranca.
Trei români și un moldovean, falși surdo-muți, arestați în Italia, cei patru agresau clienții care nu le dădeau bani. Sursa foto: freepik.com

La un moment, escrocheria s-a transformat în tentativă de jaf și violență împotriva unui funcționar public. S-a întâmplat sâmbăta trecută, 25 noiembrie, în parcarea Decathlon din Dossobuono.

Trei români, în vârstă de  30 de ani, și un moldovean de 28 de ani, toți fără adăpost, au ajuns în parcare și, folosind formulare false cu simbolul Uniunii Europene și ale asociațiilor pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități au încercat să obțină bani, prefăcându-se surdo-muți. Totuși, nu s-au mulțumit doar cu câțiva euro, ci au cerut cel puțin 20 de euro, scrie veronaoggi.it.

Aparent, totul părea să fie în ordine, datorită folosirii formelor false, în italiană și engleză. Doar că în realitate, sumele donate de cetățeni au ajuns în buzunarele escrocilor, care și-au însușit astfel și datele personale pe care victimele le-au scris pe formularele prezentate.

 

Paznicul parcării, atacat cu pumnii și picioarele de cei patru 

 

Odată ce i-au văzut pe cei patru escroci, angajații magazinului Decathlon au luat legătura cu poliția locală din Villafranca. Între timp, în urma unei cerți cu un client al magazinului care a refuzat să le dea cei 20 de euro solicitați, o femeie din grupul de escroci a încercat să-i sustragă portofelul din interiorul jachetei.

Paznicul parcării a încercat să-i oprească, dar a fost atacat cu pumnii și picioarele de cei patru, care apoi s-au făcut nevăzuți.  Șeful magazinului a furnizat polițiștilor modelul mașinii și numărul de înmatriculare al celor patru escroci. Vehiculul a fost oprit într-un oraș din vecinătate, la 20 de minute după evadare.

Polițiștii au constatat că cei patru nu sufereau de vreo patologie, ci mai degrabă erau escrocii în serie, toți cu antecedente penale. Prin urmare, aceștia sunt acuzați de rezistență în fața unui funcționar public, fraudă și tentativă de tâlhărie în competiție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel