Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români au fost atacați cu șurubelnițe și cărămizi în timpul protestelor ”anti-migrație” din Marea Britanie. Vinovații au primit pedepse severe
WhatsApp
Doi britanici au primit cele mai severe condamnări în cadrul proceselor rapide legate de revoltele anti-imigrație din Regatul Unit, după ce au atacat trei români. 
Foto: Vinovații - John Honey și David Wilkinson / Sursă: bbc.com

Doi bărbați britanici au primit vineri cele mai severe condamnări până acum în cadrul proceselor rapide legate de revoltele anti-imigrație care au avut loc recent în Regatul Unit.

John Honey, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, iar David Wilkinson, în vârstă de 48 de ani, la 6 ani de închisoare. Sentințele sunt legate de atacuri violente comise în timpul protestelor din orașul Hull, care au izbucnit după uciderea a trei fetițe.

În timpul protestelor, cei doi bărbați au atacat o mașină în care se aflau trei români, folosind șurubelnițe, cărămizi și un cărucior de cumpărături.

Imaginile difuzate de BBC arată violența extremă a incidentului, cei doi bărbați lovind mașina în mod repetat. Wilkinson a fost condamnat pentru tulburări violente, daune penale agravate rasial și tentativă de incendiere, iar Honey a fost condamnat pentru jaf și provocare de dezordine prin violență, scrie Antena 3 CNN.

Honey a câștigat notorietate pe rețelele sociale datorită imaginii sale în tricou cu simboluri naționaliste și pentru comportamentul său agresiv, surprins în imagini publicate de poliție.

 

Protestele violente, declanșate ca urmare a uciderii celor trei fetițe de către un adolescent cu părinți imigranți rwandezi, au vizat în principal migranții ilegali din Africa și Orientul Mijlociu. Deși manifestările s-au concentrat pe migranții din aceste regiuni, atacurile nu au fost limitate doar la aceștia. Printre victime s-au numărat și români, ca în cazul atacului asupra mașinii din Hull.

Protestele, desfășurate sub sloganul „Destul este destul”, referindu-se la migrarea ilegală cu bărci pneumatice traversând Canalul Mânecii, au degenerat în confruntări violente cu poliția și au inclus atacuri asupra moscheilor și centrelor de găzduire a migranților.

Numărul persoanelor arestate în legătură cu aceste revolte a crescut semnificativ, ajungând la 1.117. Printre cei arestați se numără și minori, inclusiv o fată de 13 ani care a recunoscut în fața instanței că a proferat amenințări în fața unui hotel care găzduia migranți, și un băiat de 12 ani, care a pledat vinovat pentru participarea la distrugerea unui autobuz. Judecătorul a dispus ca acest minor să rămână în arest până la pronunțarea sentinței.

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel