Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români, arestaţi preventiv pentru punerea în circulaţie de bancnote de 50 și 100 de euro false
WhatsApp
Trei bărbaţi din Botoşani, acuzaţi de punerea în circulaţie de monedă străină şi înşelăciune, au fost arestaţi preventiv, în urma unor percheziţii domiciliare şi a unui flagrant.

''În perioada 11-12 iulie 2022, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Botoşani, la persoane bănuite de punere în circulaţie de monedă străină şi înşelăciune'', informează joi IPJ Botoşani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie - iulie, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani, din judeţul Botoşani, ar fi efectuat mai multe schimburi valutare, oferind bancnote de 100 şi 50 de euro, care nu aveau elementele de siguranţă specifice celor autentice, mai multor persoane din judeţ, care, la rândul lor, ar fi încercat să le schimbe în case de schimb valutar.

Totodată, poliţiştii au realizat o acţiune de prindere în flagrant delict a unui tânăr de 20 de ani, din municipiul Dorohoi, fiind descoperite asupra sa 25 de bancnote de 100 şi 50 de euro, precum şi 9 telefoane mobile. În urma percheziţiilor, au fost descoperite 8 telefoane mobile şi 4 cartele sim.

Nouă persoane au fost conduse la audieri, trei fiind reţinute. Ulterior, cele trei persoane au fost arestate preventiv. Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Botoşani. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situaţii de fapt, urmând ca, în funcţie de rezultate, să fie dispuse măsuri legale faţă de toate persoanele implicate în comiterea faptelor, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel