Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români, arestați pentru trafic și deținere de droguri
WhatsApp
Procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Neamț au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Piatra Neamț.
Trei români, arestați pentru trafic și deținere de droguri 1.JPG

La data de 28.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Piatra Neamț într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2022, trei inculpați au înființat și întreținut, pe un teren viran din Piatra Neamț, o cultură de canabis „outdoor”. În cursul lunii octombrie, cei trei inculpați au recoltat cultura și au depozitat-o într-un imobil din localitatea Dobreni, în vederea comercializării drogurilor de risc consumatorilor din județele Neamț și Cluj.

În urma perchezițiilor efectuate în cauză au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, cantitatea de aproximativ 8 kilograme de canabis și dispozitivele și obiectele folosite la înființarea și întreținerea culturii de canabis.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei inculpați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, transmite DIICOT.

Vezi și:

 

Român arestat în Germania: ar fi aruncat în aer mai multe bancomate folosind bombe artizanale

 

Un român a fost arestat în Germania, fiind bănuit de autoritățile din această țară că a participat la mai multe furturi din bancomate, pe care le arunca în aer folosind bombe artizanale.

Un român, un italian și un cetățean bosniac au fost arestați în Germania, după ce polițiștii au găsit în locuințele lor droguri, arme de foc și explozibili. Potrivit anchetatorilor, cei trei ar face parte dintr-o grupare organizată care folosea bombe artizanale pentru a arunca în aer, bancomatele din Germania, transmite Știrile Pro TV. 

Informații potrivit cărora un român ar fi format alături de alți cetățeni străini o rețea care aruncă în aer bancomatele din Germania au apărut încă de la începutul anului.

Timp de aproximativ șase luni, românul de 46 de ani, italianul de 50 de ani și bosniacul în vârstă de 30 de ani au fost filați de polițiștii din DCCO, care au aflat că aceștia puneau la cale mai multe infracțiuni pe teritoriul Germaniei ce presupuneau utilizarea unor bombe improvizate.

Partenerii nemți au descoperit o parte din dispozitivele explozive artizanale și, luna aceasta, au descins la adresele celor trei bărbați. Înăuntru au găsit mai mulți explozibili, trei arme de foc, 300 de cartușe și droguri.

Oamenii legii cred că bărbații ar fi plănuit mai multe spargeri din bancomate în Germania unde, spun ei, s-au înmulțit astfel de atacuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel