Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei camioane, pline cu deșeuri din Austria și Ungaria, nu au fost lăsate să intre în țară
WhatsApp
Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, în colaborare cu personalul Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanții Protecției Consumatorului Bihor, au refuzat accesul pe teritoriul țării pentru trei autovehicule, încărcate cu aproximativ 29 de tone de deșeuri.
Trei camioane, pline cu deșeuri din Austria și Ungaria, nu au fost lăsate să intre în țară

Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Borș II au efectuat în data de 16.01.2024, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei  automarfare conduse de trei cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope, mașini de spălat second-hand, haine mobilier second-hand, de la diferite societăți comerciale din Austria și Ungaria pentru  firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 28.750 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel