Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Traian Băsescu, contre cu Oreste, în direct: „Nu aveți nici măcar răbdare să ascultați, că puteți învăța ceva”
WhatsApp
Fostul președinte Traian Băsescu a avut, în această seară, câteva contre cu jurnalistul Oreste Teodorescu în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, de la B1 TV, moderată de Silviu Mănăstire. 
Traian Băsescu și Oreste Teodorescu

Traian Băsescu: „Am aflat de la dl. Oreste că este un aliat până la capăt al Iranului China și Federația Rusă” 

Oreste Teodorescu: „N-am spus că până la capăt! Am spus că în momentul actual sunt aliați din punct de vedere militar și au interese comune în Orientul Mijlociu”

Traian Băsescu: „Înțeleg că nu aveți nici măcar răbdare să ascultați, că puteți învăța ceva. SUA nu sunt în contradicție cu China și cu Rusia atunci când este vorba de programul nuclear al Iranului. Nici Rusia, nici China, nu numai că nu au niciun interes, nici nu vor permite ca Iranul să domine regiunea fiind posesor de armă nucleară. Vă spun din experiența fostului președinte. Cât despre solicitarea lui Trump ca NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu, e absolut legitimă. Vrem de la SUA să țină și echilibrul în Asia Pacific, și în Orientul Mijlociu și China în frâu. Orientul Mijlociu e aici lângă noi, europenii. E legitmă solicitarea lui Trump, măcar după ce ei curăță terenul de ISIS sau altcineva, noi să ținem terenul curat.

(...)

Oreste Teodorescu: „Dl. președinte, iertați-mă, pot să apelez și eu la înțelepciunea dvs?” 

Traian Băsescu: „Vă rog!”

Oreste Teodorescu: „Care țară europeană din NATO să se ducă să mențină terenul curat în Orientul Mijlociu? Franța? Italia? Anglia iese din UE, deci nu participă la joc.”

Traian Băsescu: „Sunt de acord cu dvs. Dar Armata Franceză...”

Oreste Teodorescu: „Altă armată n-are capabilitate din păcate!”

Traian Băsescu: „Ne întrerupem continuu. Vă spuneam cine poate!”

Oreste Teodorescu: „Iertați-mă!”

Traian Băsescu: „Poate merge în Italia și România. Trebuie să știți că în Africa, Franța are obligații uriașe. Din acest motiv vor să creăm armata UE. (...) Apelul lui Trump va rămâne fără rezultat, pentru că europenii încă nu-s dispuși să iasă din confortul pe care l-au asigurat popoarelor lor, de multe ori pe datorie, că toate statele UE, în afară de Germania, sunt datoare până peste cap. Încă nu suntem pregătiți să ieșim din confortul pe care ni l-am autostabilit. 70 de ani am avut securitatea garantată de americani fără să cheltuim prea mult pe securitate. Se pare că vine ziua în care trebuie s-o facem”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel