Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tragedie pe o plajă din Spania. Doi români au murit, iar un adolescent de 15 ani e în stare critică
WhatsApp
Doi bărbați români au murit joi pe plaja Els Capellans din Salou, după cum relatează Europa Press. Una dintre persoanele decedate avea 60 de ani, iar cealaltă 46 de ani, potrivit datelor furnizate de Protecția Civilă din Catalunya.

Doi turiști români au murit pe o plajă din Salou, iar un al treilea este în stare critică. Cel mai tânăr, în vârstă de 15 ani, este cel care a rămas în viață, dar se află în stare critică. Este vorba despre fiul bărbatului de 46 de ani care s-a înecat. El a fost transportat la Spitalul Joan XXIII din Tarragona cu un elicopter medicalizat al Sistemului Medical de Urgență (SEM).

Alerta a fost primită după ora 15.30.

Salvamarii ajunși la fața locului observaseră un grup de scăldători care aveau dificultăți în apă, în zona stâncoasă a plajei, relatează Diari de Tarragona. Erau trei persoane, pe care le-au scos imediat din mare pentru a încerca să le resusciteze.

Potrivit acestui ziar, până la șase unități terestre, un vehicul de comandă și un elicopter au fost trimise la fața locului.

Tragedie pe o plajă din Spania. Doi români au murit, iar un adolescent de 15 ani e în stare critică

 

Potrivit primelor informații, salvamarii au observat un grup de scăldători în dificultate în apă, în zona stâncoasă a plajei. Când s-au deplasat la fața locului, au constatat că în apă se aflau trei persoane. După ce i-au scos, au început manevrele de resuscitare până la sosirea EMS.

EMS a desfășurat până la 6 unități terestre, un vehicul de comandă și un elicopter. Aceștia au încercat să-i resusciteze pe cei trei, dar cei doi bătrâni au sfârșit prin a-și pierde viața.

După tragedie, plaja a fost închisă în timp ce serviciile de urgență au încercat să lucreze la resuscitare.

Mossos d'Esquadra efectuează investigații pentru a clarifica faptele și au preluat conducerea procedurii.

În momentul incidentului, steagul galben a fost schimbat în roșu din cauza vântului. Trebuie amintit că aceasta este una dintre plajele de pe Costa Daurada care se află sub supraveghere.

Cu acest deces, sunt 19 pe plajele catalane până acum în această vară. După cum amintește Protecció Civil, anul trecut, în aceeași perioadă, 14 persoane au murit pe plaje, față de 21 în 2019 și 2020.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel